Du som har en bostad i Järvastaden kan mot ersättning nyttja entréplanet av Jaktvillan som en kalas- eller föreningslokal. Uthyrning av lokalen är endast tänkt för barnkalas och enklare familjetillställningar samt möteslokal för bostadsrätts- och samfällighetsföreningar. Vissa verksamheter för barn och ungdomar arrangeras i villan, t ex barnkör och scoutverksamhet. Jaktvillan kan nyttjas helger samt vardagskvällar. Stora delar av juli har vi en traditionsenlig utställning för barn i villan. Då kan lokalen inte nyttjas. Inte heller Valborgsmässoafton och första advent samt ofta sista söndag i maj, då det pågår evenemang i och i anslutning till Jaktvillan.

Vi har några bokningsregler:

  • Jaktvillan upplåts enbart till boende i Järvastaden.

  • Jaktvillan upplåts enbart till boende som är minst 25 år.

  • Jaktvillan upplåts till idrotts- och kulturföreningar endast efter särskild prövning

  • För att ge så många som möjligt chansen att boka tid får maximalt två pass bokas per hushåll och år.

  • Bostadsrättsföreningar och föreningsverksamhet i Järvastaden kan boka ett årsabonnemang för tider på vardagskvällar.

  • Lokalen kan ej hyras för fester på kvällstid. Ej heller för studentfester och mottagningar.

  • Vi förbehåller oss rätten att neka en begäran om att få nyttja Jaktvillan om vi bedömer att förutsättningar i det enskilda fallet saknas.

 


Nyttjandetider

Nyttjandetiderna för helger är 10.00 - 19.00 och för vardagskvällar kl. 17.00 - 21.00. Vid bokning i vårt bokningssystem står det 60 minuter, vilket är felaktigt. Det är alltså 9 timmar på helger och 4 timmar på vardagskvällar som gäller.


Pris

Varje pass kostar för helg 800 kr och för vardagskväll 400 kr att hyra.
Bostadsrättsföreningar och föreningsverksamhet i Järvastaden kan boka ett årsabonnemang med tio styrelsemöten och en årsstämma för tider på vardagskvällar för 4 000 kronor.


Bokning och hyreskontrakt

Avtalet ska vara Järvastaden AB tillhanda senast en vecka efter det att bokningen har gjorts.

Du kan se lediga tider och boka lokalen via vårt webbaserade bokningssystem.
I samband med att du bokar Jaktvillan ska du också ladda hem, fylla i, signera och returnera nedanstående avtal till oss på något av följande sätt:
•    Posta avtalet till oss på adressen Gunnarbovägen 91, 170 62  Solna.
•    Kom förbi och lämna in avtalet eller lägg det i vår brevlåda.
•    Skanna in avtalet och mejla det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Avtalet fylls i enligt ny mall, som finns här >


När vi mottagit avtalet och efter vi godkänt upplåtelsen signerar vi avtalet, skannar det och mejlar det till den som bokat.


Betalning

Betalning ska göras i samband med att avtalet tecknas till vårt bankgiro 339-7817. Glöm inte ange referens med namn, adress och mobilnummer vid betalningen.


Nyckeluthämtning

Nyckel till Jaktvillan hämtas hos ICA Nära Järvastaden, Brogatan 1. ICA har öppet alla dagar mellan kl. 7–22. Har man hyrt Jaktvillan på en helg hämtas nyckel normalt ut från och med onsdag eftermiddag samma vecka. Har man hyrt en annan dag innan i veckan hämtas nyckeln samma dag man hyrt. Medtag legitimation. Vi lämnar inte ut nyckeln om du saknar legitimation när du vill hämta nyckeln. Du får också en kod som tillhör den nyckel du kvitterar ut. Nyckel kvitteras ut enligt instruktion (finns för nedladdning nedan).
Nyckel återlämnas senast två dagar efter hyrestillfället. Antingen lämnas nyckeln tillbaka hos ICA eller så kan den stoppas in bakom ett vitt plastlock precis till höger om ingången till Jaktvillan.
Ladda ner instruktion här.


Utrymmen i Jaktvillan

Det är entréplanet i Jaktvillan som får nyttjas. Det är ett stort rum på cirka 50 kvadratmeter, ett mindre rum på cirka 10 kvadratmeter, ett litet kök, två wc (varav ett är handikappanpassat) och kapprum samt förråd i princip enligt ritning. Klicka här för att se ritningen (pdf).
Det finns plats för omkring 30 personer i Jaktvillan.

 

Utrustning i Jaktvillan

I det stora rummet finns en soffgrupp och ett piano i ena hörnet. Normalt finns 6–7 små konferensbord uppställda i resterande del av rummet. Borden sitter ihop två och två, varje bord är 60 x 120 cm. De är enkla att fälla ihop. Det finns också extra bord i förrådet. Totalt finns det 12 bord. Dukar man långbord med alla bord får det plats 24 sittande gäster, plus några på kortändorna. Det finns stolar så det räcker, extra utfällbara stolar hänger på väggen i förrådet. Där finns också fem barnstolar.
Det är fritt fram att möblera om. Dock ska möblerna ställas tillbaka ungefär så som de stod innan.

I det lilla rummet finns ett litet runt bord och fyra sköna fåtöljer.

Det lilla köket är inte tänkt att användas för matlagning i större omfattning och det finns alltid risk för att brandlarm utlöses om rök utvecklas. I köket finns spis med ugn, diskmaskin, mikro och en kyl/frys. Det finns porslin, glas och bestick för minst 30 personer. Det finns ett par skålar, kastruller, knivar och dylika köksredskap. Det finns också en vanlig kaffekokare, några termosar, en liten vattenkokare samt en elvisp.

På wc finns toalettpapper, tvål och pappershanddukar. I förrådet finns extra bord, extra stolar samt städutrustning.

Det finns wi-fi och en takhängd projektor.

 

Ordningsregler

I avtalet och på nyckelkvittens finns ordningsregler.
Nyttjaren ansvarar personligen för Lokalens och gästers säkerhet samt att nedan angivna ordningsföreskrifter efterföljs:
Hänsyn ska tas så att de boende i området inte störs
Efter kl 19.00 ska eventuell musik vara avstängd
Rökning är inte tillåten i Lokalen
Vid rökning utomhus ska alla fimpar städas undan
På grund av brandrisk får inte levande ljus i någon form förekomma i Lokalen
Nyckelbrickan till Lokalen ska vara väl förvarad och inte lånas ut till obehöriga
Därtill ansvarar nyttjaren personligen för att samtliga nyckelbrickor återlämnas till upplåtaren. Borttappad nyckelbricka ersätts med 500 kronor.
Nyttjaren har att ersätta upplåtaren eller tredje man för sak- och personskador som inträffar i, eller är hänförliga till, Lokalen under tid nyttjaren använt Lokalen. Ersättningen ska motsvara upplåtarens eller tredje mans totala kostnad med anledning av skadorna. Nyttjaren ska även fullt ut ersätta upplåtaren för den händelse upplåtaren tvingas utge avgifter, viten eller dylikt med anledning av nyttjarens användning av Lokalen.

 

Om nyttjaren upptäcker skador i Lokalen ska dessa anmälas till upplåtaren.

Vid nyttjandetidens slut ska Lokalen återlämnas väl avstädad. Golven ska dammsugas och vid behov våttorkas och bord ska avtorkas. Inga sopor eller någon annan egendom får kvarlämnas i Lokalen. Servis och husgeråd ska vara rendiskat, torkat och inställt i respektive skåp och lådor. Om nyttjaren brister i sina åtaganden enligt denna punkt debiteras nyttjaren full kostnad för anlitad städning.

Nyttjaren ska återlämna samtliga nyckelbrickor till lokalen senast två dagar efter hyrestillfället

 

Mat

ICA i Järvastaden har utmärkt catering där man kan beställa snittar, bakelser, smörgåstårtor, bufféer, annat gott samt desserter. Beställ tre dagar innan på telefon 08-445 39 40.
Det går också bra att ha med egen mat.

 

Adresser som tillhör boende i Järvastaden

Solna:
Alkättsvägen
Dammtorps allé
Fridensborgsvägen
Grankällsvägen
Gröngölingsgatan
Gunnarbovägen
Honnörsgatan
Igelbacken
Järva skjutbaneväg
Lekparksgatan
Meanderslingan
Mönstringsvägen
Nässelvägen
Skogshöjdsvägen
Solåsvägen
Torrängsgatan
Våtmarksvägen


Solna/Sundbyberg:
Brotorpsvägen
Fågelhundsvägen

Sundbyberg:
Brogatan (jämna nummer)
Brotorps allé
Brukshundsvägen
Stövarvägen
VinthundsgatanOm du har frågor är du välkommen att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..