Jul och nyårshelger är över. Nu är det äntligen dags för semlor! Tisdag 13 februari är det fettisdag och då man enligt traditionen äter semlor

Se Fettisdagen år 2024, 2025 och 2026 - Allt om semlor


Men varför vänta så länge? Redan nu bakar Maroun Chahine semlor sex dagar i veckan. Maroun driver sen flera år tillbaka Bageri Gottig på Fridensborgsvägen 52 i Järvastaden

Sedan många år tillbaka bor han också med sin familj i stadsdelen. Tisdag till söndag börjar han arbeta redan klockan fem på morgonen för att hinna baka dagsfärskt bröd, bullar, bakverk mm och så här års också semlor. Det är vanliga semlor med mandelmassa och grädde förstås men också dubbelvarianter och tårtvarianter med saffransbulle. Maroun ska också börja med minivarianter för den som inte orkar en hel stor bulle.

Det pågår planering för hur Maroun ska kunna få till en större lokal med mycket bättre ytor för servering och café. Vi tror att det skulle uppskattas av boende i och besökare till Järvastaden.