Solna sjöscouter anordnar varje sommar seglarskola i Brunnsviken, inte långt från Järvastaden. Här skapas förutsättningar för barn och unga att lära sig att segla på ett säkert sätt. Årets seglarskola börjar vecka 24, sista veckan är 33, med ett uppehåll veckorna 28-31.

Söndag 22 april bjuder Cykel-Expo på traditionsenlig vår-service. Från klockan 11 till 15 står de redo att olja, skruva och justera cyklar utanför sin affär strax bakom Mulle Meck-parken vid Mönstringsvägen 9.

Nominera Mulle Meck-parken #solnafavorit

Solna firar 75 år och med anledning av detta jubileum kommer solnabornas favoritplats eller byggnad att utses. Ett särskilt stadsmiljöpris för detta jubileumsår ger solnabor och besökare chansen att nominera sina favoriter, såväl historiska som nutida. En plats som finns i mångas hjärtan är Mulle Meck-parken i Järvastaden, varför inte nominera den?

Säljstart för Villbacken

Notera datumet 28 april - då startar försäljningen av bostäder i kvarteret Villabacken i Järvastaden. Det är de sista rad- och kedjehusen byggda av Skanska, i Järvastaden.

Utbyggnaden av populära Järvastaden fortsätter

Bygglov för 56 stycken rad- och kedjehus har beviljats, i kvarteret Grankällan i Järvastaden.Totalt planeras 150 hus i det familjevänliga kvarteret. Husen kommer att bestå av 5 rum och kök eller större och är ett välkommet tillskott av större bostäder i Solna.

Det är Skanska som bygger de nya husen. Tidigare har även JM beviljats 31 bygglov, december 2017, och med dessa har nu 87 av de planerade 150 bostäderna i området beviljats bygglov per mars detta år.