- Vad som än sker så kommer jag fortsätta med det jag brinner för och älskar så länge och så mycket jag bara kan – att anpassa mig har jag övat mycket på så jag klurar nog ut de flesta lägen. Det säger Kia Lundberg som driver Kialu och håller kurser i zumba i bland annat Magasinshuset ovanför Mulle Meck-parken i Järvastaden.

Förra året kunde ha slutat bättre. En isfläck kom i vägen och Kia bröt handleden. Det blev gips och operation men som Kia säger:

- Jag har ju alltid haft den inställningen att man får göra det man kan med det man har! Förutom den brutna handleden så funkar resten av kroppen finfint och vill såklart träna.

Och så är det för de allra flesta: det kan vara en axel eller ett knä, kanske överrörlighet eller stelhet, brist på tid eller motivation – visst har du också något som inte är 100 procent som det ska och som du får kämpa lite (eller mycket) med för att få träningen genomförd?

Så här säger Kia:- Jag tänker att; gör det inte så komplicerat. Vi modifierar, drar bort, lägger till ja, helt enkelt ändrar så det funkar. Dance your dance!

Nu har restriktionerna lättat, men du som vill kan fortfarande träna hemifrån eller var du än befinner dig, genom Kias förinspelade klasser.

Du som vill träna tillsammans med andra kan göra det på måndagar och torsdagar i Järvastaden. För mer information se vårens schema och läsa mer på Kialus hemsida >