Norra Järvastaden får en ny idrottsplats med tre fotbollsplaner och ny entré till naturreservatet. Nu ska samråd genomföras för planförslaget till idrottsplatsen. Samrådstiden är 12/12 – 31/1. Utställningsmaterial kommer även att sitta uppe vid Jaktvillan denna tid. Det kommer vara ett öppet hus 20 jan i Jaktvillan kl 17.30-19.30.

 

En ny idrottsplats ska uppföras i kvarteret Krossen, i norra Järvastaden. Detaljplanen för idrottsplatsen omfattar tre fotbollsplaner: en fullstor 11-spelsplan, en 9-spelsplan och en 7-spelsplan. Planen innehåller även en huvudbyggnad, en ny gångväg genom skogsområdet och en ny entré till Igelbäckens naturreservat.

    – Var femte barn och ungdom i Solna spelar fotboll och nu kan vi tillföra ytterligare tiotusen timmar idrottstid per år till Solnas skolor och föreningsliv. Samtidigt ansluter vi idrottsplatsen till Igelbäckens naturreservat och ett omtyckt friluftsområde med upp till 15 kilometer långa motionsspår, säger Peter Edholm, kultur- och fritidsnämndens ordförande, Solna stad.

För mer information besök Solna stads webbplats.