Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 23 maj 2016

Nu på söndag 29 maj är det dags för Järvastadsloppet

Järvastadsloppet är ett motionslopp öppet för alla, för oss som redan bor här och för alla andra som skulle vilja göra det. Barn springer 1 km, ungdomar 2 km, vuxna 5 km.

Det är gratis att delta och alla som kommer i mål får medalj! ICA Nära i Järvastaden har lovat hjälpa oss att återställa vätskebalansen!

Anmälan kan göras redan nu på vår hemsida, eller på plats tävlingsdagen vid Jaktvillan i Järvastaden, Gunnarbovägen 91. Bilparkering finns.

Väl mött på startlinjen!

Se också information på sik.org/orientering

Kom i god tid för att redan kl. 14 hämta ut ditt startnummer. Barnloppet startar kl. 15, ungdomar ger sig iväg kl. 15.30 och motionärer har fri starttid mellan 15.35 och 16.35.


Sommarcafé vid Jaktvillan öppnar lördag 28 maj

Nu på lördag 28 maj öppnar vi upp vårt sommarcafé i Jaktvillans trädgård på Gunnarbovägen 91. Till att börja med är caféet öppet lördagar och söndagar kl 12 – 15. Till midsommar öppnar vi upp sex dagar i veckan, tisdag till söndag. Precis som förra året kommer vi servera många olika sorters spännande glass smaker. Flera olika sorters spel och bollar finna att låna i caféet för lek i gräset bland fruktträden.

Biblioteket är öppet i Mulle Meck-parken

Nu är det lilla biblioteket i Mulle Meck-parken i Järvastaden öppet på helger, lördagar och söndagar kl. 12 – 15. Biblioteket drivs av Järvastaden tillsammans med Solna stad. I biblioteket finna massor av barnböcker att läsa på plats eller att låna med sig. Vi har också en liten servering av bullar, kaffe och saft. Till midsommarveckan utökas öppettiderna till sex dagar i veckan, tisdagar till söndagar kl. 11 – 15.


Upphovsmännen till Mulle Meck öppnade biblioteket

Lördagen den 14 maj öppnade biblioteket i Mulle Meck-parken för säsongen. Trots det lite småkyliga vädret var vi många som kom för att se när portarna slogs upp.

Solna Brass kämpade utmärkt med kalla fingrar på blåsinstrument för att höja stämningen och påkalla uppmärksamheten. Strax efter klockan tolv öppnade George Johansson, Jens Ahlbom, Tor Svae och Stefan Sellgren biblioteket.

Läs mer >

 


Kör hårt på pump-track hela sommaren

När vi i år firar att det är tio år sen vi började bygga Järvastaden ville vi göra något extra till vår årliga cykelfixardag som vi arrangerade på Annandag påsk tillsammans med vår lokala cykelhandlare Cykel-Expo.

Läs mer >

Järvastaden Food Festival

Du lagar maten - vi står för råvarorona.

Vi har nu fler än 20 anmälda kockar med maträtter från hela världen. Men vi har plats för många fler.

Läs mer och anmäl dig här >


Ytterligare 167 lägenheter byggs i Järvastaden

Byggnadsnämnden i Solna har beviljat bygglov för JM:s nya flerbostadshus i Järvastaden. Kvarteret är det sista bostadskvarteret som bebyggs inom aktuell detaljplan, kv. Grönlingen m fl., och omfattar 167 lägenheter.

Läs mer >

Tor och Roger skapar magiska världar för barn

Precis invid Mulle Meck-parken i Järvastaden finns ett vitt magasinshus i två våningar. I källaren på detta hus håller de två kreativa herrarna Tor Svae och Roger Gustafsson till.

Detta radarpar ligger bakom många glada stunder för såväl barn och vuxna. De skapar resande barnutställningar, ofta tätt förknippade med barnbokslitteratur.

Läs mer >


Missa inte jubileumsårets alla aktiviteter i juni

Lördagen 4 juni kl. 15 blir det teater för de mindre barnen i Jaktvillans trädgård. Det blir sång och lek när Bamse räddar sin vän.

Söndagen 12 juni kl. 13 är det guidad cykeltur till Hagaparken. Starten går från Jaktvillan.

Måndag 13 juni till fredag 17 juni kl. 10 – 15 är de äldre barnen välkomna att bygga kojor i skogen bakom Jaktvillan

Fredag 24 juni firar vi midsommar på Överjärva gård med start kl. 11.

Fler evenemang hittar du i kalendariet på hemsidan >


 


Följ med på cykelguidning i Järvastaden

Järvastaden är en del av Solna, där historia och nutid möts på ett spännande sätt. Följ med på en cykelguidning som slutar i Ulriksdals slottspark eller i Hagaparken.

Läs mer >

Vykort i brevlådan - levererat av Järvastadens egna utdelare

Järvastaden är Barnens stadsdel och nu har många av dem som flyttade hit som barn vuxit upp. Många av dessa ungdomar gör stor nytta i Järvastaden - bland annat som utdelare av vykort men också hos Magnus Käck i hans ICA-butik.

Läs mer >


I korthet

Se film med Pehr Granfalk >>

Se film med Marianne Damström Gereben >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

 Från byggherrarna

JM säljstartar kvarteret Åkerbäret

Läs mer här >

Skanska har 15 hem till försäljning 2016

Läs mer här >

Rad- och kedjehus i Grankällan

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken. Detaljplanen för Grankällan har varit på Granskning och förväntas bli godkänd under våren/sommaren 2016.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >