Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 1 juli 2014

Unik bokstavsutställning för barn - turnén startar i Järvastaden

Tisdagen den 8 juli inviger vi ABC Bokstavslek i Jaktvillan i Järvastaden. ABC Bokstavslek är en klättervänlig, kramvänlig och lekvänlig utställning med stora och små bokstäver skapad av Tor Svae och Roger Josefsson.

Klockan 10.00 klipper Kulturnämndens ordförande i Solna, Marianne Damström Gereben, bandet och hälsar alla välkomna.

Utställningen pågår fram till den 27 juli och öppettiderna är samma som för Jaktvillans Café, tisdag – söndag klockan 13.00 – 18.00.

Det är fri entré och alla är välkomna. Både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det.

Läs mer här >


Träningserbjudande inför Järvastaden Open!

Lördagen den 13 september avgörs Järvastaden Open på Ulriksdals golfbana. Skriv in datumet i almanackan redan nu! Anmälan är öppen på Järvastadens hemsida.

Under hela juli har alla som bor i Järvastaden möjlighet att finslipa sving, utslag och puttar till ett kanonerbjudande på Arlandastad Golfklubb och Ulriksdals Golfklubb: Spela två, betala för en! (Är du nybörjare och saknar grönt kort får du låna klubba och en hink bollar att provslå).

Läs mer >

Succé för midsommarfirande i Järvastaden

Närmare hundra besökare kom för att äta en sillmacka och prata bort en stund innan det var dags att i samlad tropp gå över den blå bron till Överjärva gård för ett traditionellt midsommarfirande.

Vid Jakvillans café fanns ett långbord dukat med en minibuffé där var och en kunde plocka ihop sin egen midsommarsmörgås. Det fanns så klart sill och potatis, samt öl och vatten att dricka. Till barnen fanns korv med bröd och saft.

Läs mer >

Klicka på bilden nedan för att se film från dagen.


Uppskattat café och blomsterhandel vid Jaktvillan

Det är nu lite över en månad sedan Jaktvillans café och blomsterhandel öppnade. Besökarna har varit många och såväl caféet som blomsterhandeln är ett uppskattat inslag i Järvastaden.

Läs mer >

Järvastadsloppet - En familjefest

Den 1 juni hölls Järvastadsloppet för första gången, något vi hoppas ska bli en tradition. Omkring 260 deltagare gjorde dagens insats när de tog sig runt på banorna för de olika klasserna.

Läs mer >

Klicka på bilden nedan för att se film från dagen.


I korthet

• Köp Naturpasset i Jaktvillans café >>

• Cykelpump vid Jaktvillan >>

• Information om Brf Herrgården >>

• Öppettider i Järvastaden >>

 

JM

Tallkronan,
4 ROK, 98 M²

Välplanerad fyra med två balkonger.

Helkaklat badrum med klinkergolv, duschvägg i klarglas och handfat med kommod samt tvättmaskin och torktumlare. Induktionshäll, varmluftsugn, kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin i vinkelköket med matplats för 6 - 8 personer.

Balkong mot gården i söder om ca 8 kvm med utgång från matplatsen. Bra förvaring i form av klädkammare och flera garderober.


Läs mer >>

 

Skanska

Liljekonvaljen,
4 ROK, 132,5 M²

Fyra med terrass och generösa umgängesytor.

Entré med skjutdörrsgarderob och en stor klädkammare. I nära anslutning till de båda sovrummen finns det stilrena och praktiska badrummet som är utrustat med både tvättmaskin och torktumlare.

Det stora rummet har fönster i två väderstreck och trevlig plats för matbordet vid fönstret i köksdelen.

Läs mer >>

 

 

IKANO

Backsötan,
4 ROK, 89 m2

Fyra med två duschrum och balkong.

Väl tilltaget master bedroom med mycket goda förvaringsmöjligheter via flertalet garderober, linneskåp och städskåp. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med utgång till balkong belägen i söder.

Kök från IKEA med maskinell utrustning i form av rostfrifärgad kyl och frys, induktionshäll med rostfri inbyggnadsugn, integrerad diskmaskin och inbyggd mikro.

Läs mer >>

 

HSB

Brotorp,
4 ROK, 88 m2

Fenomenal 4:a högst upp i huset med stor terrass i soligt söderläge.

Lättmöblerat och luftigt vardagsrum med utgång till den härliga terrassen om ca 33,1 kvm i söderläge. Stort fönsterparti vilket ger rummet fint med ljus. Köket blir i klassiskt vitt utförande med vitvaror från Electrolux och Franke.

Den maskinella utrustningen kommer att bestå av en inbyggnadshäll (infälld i bänkskiva), inbyggnadsugn (placering under inbyggnadshäll), spiskåpa, kyl, frys och diskmaskin.

Läs mer >>