Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 10 maj 2016

Boksignering när sommarbiblioteket öppnar

Snart slås dörrarna till sommarbiblioteket upp och det gör vi lite extra speciellt med en boksignering. 14 maj klockan 12.00 blir det boksläpp hos Mulle Meck samtidigt som vi öppnar sommarbiblioteket!

Mulle Mecks verktyg, så heter den nya boken från Berghs Förlag av författaren George Johansson och illustratör Jens Ahlbom. I boken berättar Mulle Meck om hur hans käraste verktyg fungerar, vad de har för bakgrund, historia och utveckling. George och Jens kommer att närvara när sommarbiblioteket slår upp dörrarna och signera den nya boken.

I sommarbiblioteket finns många roliga, spännande och färgglada böcker att bläddra i och läsa ur. Passa på att botanisera bland alla de fina barnböckerna som Solna stad fyller våra bokhyllor med.

Öppettiderna för biblioteket blir till en början lördagar och söndagar mellan 12.00 – 15.00. Till midsommar förlänger vi öppettiderna, håll koll på hemsidan.

Vid dagen för säsongsinvigningen kommer Solna Brass finnas på plats och jubileumstårtan står framdukad tillsammans med saftkaraffer och kaffekannor.

Alla är välkomna, både vi som redan bor här och alla andra som skulle vilja göra det!


Spring Järvastadsloppet söndag 29 maj

Järvastadsloppet är mest en familjetillställning. Man springer eller går för glädjen att vara tillsammans och för att få motionen. Vi har ingen tidtagning för barnen. Vinnaren i ungdomsklassen belönas med äran. Självklart är dock att alla som går i mål får medalj. Efter målgång bjuder också ICA Nära i Järvastaden på frukt och dricka.

Läs mer >

Anmälan görs här >


Hur många popcorn finns det i en påse?

Vid Valborgsfirandet vid Jaktvillan i Järvastaden hade hundratals som tävlade i vår tipspromenad. Man svarade på de sju frågorna runt villan samt gissade på utslagsfrågan om hur många popcorn som fanns i påsen. Vi hade ett rejält spann på gissningar. Från färre än hundra till flera tusen. Rätt svar var ungefär mitt i mellan.

Läs mer >


Kör hårt på pump-track hela sommaren i Järvastaden

Vi föll för idén att hyra in en pump-track bana. Tanken var först att den skulle vara kvar över påskhelgen och påsklovet. Efter det att vi fått in mer positiva kommentarer än någonsin över denna bana har vi helt enkelt inte kunna lämna tillbaka den till leverantören.

Läs mer >

Järvastaden Food Festival

I år fyller Järvastaden 10 år. Det vill vi fira med ett stort knytkalas där vi står för råvarorna och du för kokkonsten. vi redan har 20 anmälda kockar med maträtter från hela världen.

Läs mer och anmäl dig här >


Bästa Valborgsfirandet någonsin i Järvastaden

Äntligen kändes det som att våren var på väg när solen fick komma fram och sprida lite värme på Valborgsmässoafton.

Läs mer >

Se film - Marianne Damström Gereben talade i Järvastaden

Marianne Damström Gereben (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden och vice ordförande i kommunstyrelsen i Solna kom och talade vackert om välkomnande av både våren och nya invånare.

Läs mer >

Se filmen här >


Följ med på cykelguidning söndag 22 maj

Järvastaden är en del av Solna, där historia och nutid möts på ett spännande sätt. Följ med på en cykelguidning som slutar i Ulriksdals slottspark eller i Hagaparken.

Läs mer >

Vårstädning av gator och torg i Järvastaden

Trots att man kan tveka ifall våren verkligen är på gång så har det gjorts en vårstädning av gator och torg i Järvastaden. Precis som förra året var det ungdomslag från Vasalund som gjorde jobbet. Nästan 20 säckar skräp samlades upp..

Läs mer >I korthet

Salong Posh i Järvastaden >>

Kemtvätten i Järvastaden >>

Järvastadens bilpool >>

Anmälan till scouterna Järvastaden-Ursvik >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

Jubileumårets aktiviteter >>


Från byggherrarna

JM säljstartar kvarteret Åkerbäret

JMs kvarteret Åkerbäret kommer bestå av 167 lägenheter om ett till sex rum kök varav 51 lägenheter i den första etappen. Husen i halvöppen kvartersform blir fem till sex våningar höga och fasaden kläs i tegel, skivor och träpanel. Kvarteret kommer att ligga i korsningen Järva skjutbaneväg och Fridensborgsvägen. I juni säljstartar JM den första etappen av Åkerbäret till sina VIP-kunder. Du kan redan nu registrera dig för att få möjlighet att boka en lägenhet innan de släpps till allmän försäljning!
Läs mer här >

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken. Detaljplanen för Grankällan har varit på Granskning och förväntas bli godkänd under våren/sommaren 2016.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >