Nyhetsbrev från Järvastaden AB - 10 juni 2016

Missa inte kojbyggardagarna 13-17 juni!

Nu bygger vi kojor bakom Jaktvillan, varje dag mellan klockan 10 och 15. Våra byggledare är inga mindre än Tor & Roger som byggt allt i Mulle Meck-parken. Ingen föranmälan krävs - bara kom och bygg!

För de lite äldre barnen kommer det att vara kojbygge i skogen bakom Jaktvillan. Detta pågår mellan 13 och 17 juni, klockan 10-15 alla dagar.

Våra handledare är inga mindre än Tor Svae och Roger Josefsson som byggt allt i Mulle Meck-parken! Bättre byggledning kan vi knappast få. Vi får lära oss att såga, mäta med tumstock och spika utan att slå oss på tummen, så ofta. Och som på alla riktiga byggen blir det lunchpaus. Dagens rätt är korv med bröd, saft ingår.

Läs mer här om hur vi arbetar med återvunnet virke från BMW/Mini och anmäl ditt barn till kojbyggardagarna >


Se Hagaparken från cykel

Missa inte den guidade cykelturen 12 juni, med vackra Hagaparken som mål. Michael Karlsson är vår entusiastiske och kunnige guide som berättar om historiska händelser och traktens historia.

Årets tredje cykeltur från Järvastaden börjar klockan 13 och hålls i lagom tempo så att alla kan hänga med och uppleva både berättelse och omgivningar.

Läs mer >


Rekordmånga sprang Järvastadsloppet

Många hade anmält sig på hemsidan och flera tog chansen på plats. Orienteringsavdelningen på Sundbybergs IK hade förberett med nummerlappar men ändå blev köerna ett tag lite långa. Administratörerna spurtade väl och med bara en liten stunds försening kunde över 300 entusiastiska barn storma fram bland fotograferande föräldrar för en kilometerrunda fram och tillbaka till fårhagen. Läs mer >

Teater och kramkalas med Bamse i Jaktvillans trädgård

Lördagen 4 juni hölls det barnteater i Jaktvillans trädgård i Järvastaden. I ett härligt solsken kom hundratals barn med sina föräldrar i flera generationer. Läs mer >


Järvastadens fotbollsplan med konstgräs är igång

Vasalunds IF bedriver ett mycket uppskattat arbete med fotbollsträning för mängder av tjejer och killar i Järvastaden. Ledarna från klubben och engagerade föräldrar samlas barn i flera åldrar för träning på ytorna nedanför Mulle Meck-parken..

Läs mer >

Järvastaden Food Festival

Du lagar maten - vi står för råvarorona.

Vi har nu fler än 30 anmälda kockar med maträtter från hela världen. Vi har plats för någon enstaka till.
Anmäl dig här >

Vi vill veta lite mer från alla som redan har anmält sig.
Läs mer här >


Sommarcafé vid Jaktvillan har öppnat

Nu är vårt sommarcafé i Jaktvillans trädgård på Gunnarbovägen 91 öppet. Till att börja med är caféet öppet lördagar och söndagar kl 11 – 16.

Läs mer >

Biblioteket är öppet i Mulle Meck-parken

Nu är det lilla biblioteket i Mulle Meck-parken i Järvastaden öppet på helger, lördagar och söndagar kl. 12 – 15. Biblioteket drivs av Järvastaden tillsammans med Solna stad. I biblioteket finna massor av barnböcker att läsa på plats eller att låna med sig. Vi har också en liten servering av bullar, kaffe och saft. Till midsommarveckan utökas öppettiderna till sex dagar i veckan, tisdagar till söndagar kl. 11 – 15.


Missa inte jubileumsårets alla aktiviteter i juni

Söndagen 12 juni kl. 13 är det guidad cykeltur till Hagaparken. Starten går från Jaktvillan.

Måndag 13 juni till fredag 17 juni kl. 10 – 15 är de äldre barnen välkomna att bygga kojor i skogen bakom Jaktvillan.

Fredag 24 juni firar vi midsommar på Överjärva gård med start kl. 11.

Tisdag 5 juli kl 10 inviger vi årets utställning för barn Allemansland i Jaktvillan. En utställning som bygger på böcker och sånger av Lennart Hellsing.

Fler evenemang hittar du i kalendariet på hemsidan >


 


I korthet

Ur och Skur möttes halvvägs på Förskoledagen >>

Se film med Pehr Granfalk >>

Se film med Marianne Damström Gereben >>

Följ Järvastaden på Facebook >>

Följ Järvastaden på Instagram >>

 Från byggherrarna

JM säljstartar kvarteret Åkerbäret

Läs mer här >

Skanska har 15 hem till försäljning 2016

Läs mer här >

Rad- och kedjehus i Grankällan

Du kan nu anmäla intresse för kommande småhus i Grankällan via länkarna nedan; JM:s projekt Solna Trädgårdskvarter och Skanska:s projekt Villabacken. Detaljplanen för Grankällan har varit på Granskning och förväntas bli godkänd under våren/sommaren 2016.

Läs mer på jm.se >

Läs mer på skanska.se >