Snart är det dags för årets skridskodisko, med ett extra inslag i år, nämligen skridskoskola med Solna konståkning.

 

Ungefär klockan 14.30 kommer det finnas fyra instruktörer på isen, som vid fyra stationer visar konståkningstrick så som piruetter, hopp och konster. Kom och få bra tips eller lär dig nya saker. Vid detta tillfälle går det bra även för dem som åker på hockeyrör, något som normalt inte fungerar så bra vid konståkning. Det finns ett fåtal skridskor att låna men tag med egen hjälm.

 

Lina Landgren är tränare hos Solna konståkning. Hon har ägnat sig åt konståkning i stort sett hela sitt 31-åriga liv. Till en början tävlade hon och uppträdde och numera är hon tränare samt administratör inom klubben.

 

- Jag står på is i stort sett varje dag, berättar Lina.

 

Till lördagens prova-på är alla välkomna. Det spelar ingen roll om man har hockeyrör eller konståkningsskridskor, det viktiga är att det finns en hjälm på huvudet.

 

- Ett bra balanssinne underlättar vid konståkning, berättar Lina.

 

De fyra instruktörerna kommer att visa olika konståkningsrörelser, och det är drop in under hela timmen. Den som vill börja träna konståkning kan kontakta klubben på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., för anmälan eller mer information.

 

Besök Solna konståknings hemsida här >

 

Följ Solna konståkning på Instagram, där de heter @solnakonstakning