Trevent som är det företag som hjälper till att arrangera Barnens Julmarknad i Järvastaden, har gjort en summering av årets julmarknad. För sjätte året i rad har vi haft en julmarknad som uppskattas mycket av såväl utställare som besökare.

 

Vädret är inte alltid med oss när vi ställer upp bodar och gör de olika arrangemangen för julmarknaden. Så även i år, då stormen Helga rasat runt och dagarna efter stormen var ganska blåsiga de också. Men snabba beslut och starka armar gör att vi kan flytta om och fixa till så att marknaden ändå blir bra.

 

Järvastaden AB välkomnar samarbeten av olika slag med lokala företag och skolor i närområdet. Att få stå och sälja hembakat och annat på julmarknaden i Järvastaden uppskattas mycket av klasserna, det är roligt och viktigt att få göra saker tillsammans som klass. Kommer det också in klirr i klasskassan så är det en bonus.

 

Engagemanget för vår tävling med pepparkakshus är stort och många lägger verkligen ner mycket jobb på sina hus. Fantasin vet inga gränser och hela tävlingen genomsyras av glädje, precis som det ska vara på julen.

 

Tomtefar som tar emot barnens önskelistor och delar ut julklappar är ett omtyckt inslag, så även fiskedammen. Tomtens entré då han kom i släden som drogs av hästar, och bar den till brädden fyllda julklappssäcken, gjorde stor succé hos såväl gammal som ung och barnen jublade av glädje och förväntan. Julmagin var total!

 

Att strosa runt och insupa julatmosfären i de egna kvarteren är uppskattat av många. Bland skaran av besökare hördes bland annat:

 

- Det här var mycket roligare och bättre än julmarknaden i Gamla Stan.