De flesta som bor i Järvastaden vet väl att Magnus Käck driver ICA Nära Järvastaden, som öppnade för drygt 3,5 år sedan. Magnus och ICA bjuder in samtliga elever i årskurs 2 och 5 i Sundbyberg och Solna i närområde, att besöka dem. Självklart är det gratis!

 

 

Sedan 2012 har Magnus och hans personal tagit emot besök av ett flertal olika klasser och skolor från närområdet. Eleverna har fått lära sig om och smaka olika sorters frukt och grönt. Under hösten 2015 har totalt drygt 350 elever besökt ICA Nära Järvastaden. Senast var det årskurs 5 från Vittraskolan i Brotorp. Det har varit mycket uppskattat och föräldrarna undrade nog lite när ungarna kom hem och ville dippa både fänkål och blomkål!

 

Kompis med Kroppen är en aktivitet som går ut på att barn ska äta mer frukt och grönsaker. Den vänder sig till barn och lärare i årskurserna 2 och 5 och kan inledas med ett besök i en ICA-butik. Butikspersonalen pratar med klassen och hjälper dem att bekanta sig med olika frukter och grönsaker. Allt skolmaterial som klasserna jobbar med finns på projektets egen hemsida >