För andra året i rad arrangerades de uppskattade Brotorpspelen, i slutet av augusti - en familjedag fylld av tävlingar och skoj för boende i Järvastadens Brotorpsdel.

 

Precis som förra året deltog ungefär 300 personer i de olika grenarna. Det är de tio gatorna som ställde upp med lag. Under en strålande sol var stämningen på topp och redan dagarna innan pågick pepp och psykning på Brotorpspelens sida på Facebook.

 

Fredrik Richard, initiativtagare och en av arrangörerna, berättar:

- Det var en väldigt rolig dag, stämningen var jättebra och alla jag har pratat med uppskattade verkligen dagen. Alla barnen känner ju varandra här men en sån här dag får även vi vuxna chansen att lära känna varandra.

 

Dagen började redan klockan 9 med samling, uppvärmning och information om de olika tävlingarna. De olika grenarna var boule, brännboll och stafettlöpning. Alla från 15 år och uppåt kunde delta i dessa tävlingar. För de yngre fanns också en mängd aktiviteter, tävlingar och lekar.

 

- Vi hade Medley på plats som hade lekar med de yngre barnen, berättar Fredrik.

 

Upplägget var ungefär detsamma som förra året med tävlingar, lek och aktiviteter. ICA Nära Järvastaden sponsrade med korv, glass och dricka till alla barn och Järvastaden AB lånade ut sin hoppborg. Något som var nytt för i år var att det gick att köpa sig en hamburgare eller dricka på plats, vilket uppskattades av många.

 

I år hade evenemanget en mycket större publik än förra året. Grannar och vänner hade kommit för att heja på "sin" gata och det var fullt med folk i hela området. Tävlingarna hölls på Ursviks motionsområde, strax nedanför Vittraskolan.

 

När dagens aktiviteter var över höll varje gata en gatufest, det var både kräftskivor och annat, där grannar och vänner hade knytkalas in på sena kvällen.

 

Med årets Brotorpspel färskt i minnet har nu Fredrik och hans gäng satt sig ner och börjat skissa inför nästa års spel.

 

Han är väldigt glad över det stora engagemanget både från deltagare och funktionärer och ser fram emot nästa års Brotorpsspel.

 

För bilder och resultatlistor, besök Brotorpspelens sida på Facebook här >