För ett år sedan sa Tobias Celedon, ansvarig för ungdomsverksamheten hos Vasalunds IF, att antalet knattespelare skulle bli rekordstort. Och i år har det slagits än en gång, nu spelar fler än förr och fler flickor än pojkar.

 

Vasalunds IF har fotbollsträning på gräsplanen vid Mulle Meck-parken. Knattefotbollen välkomnar barn från det år de fyller fem. Fokus under träningarna är koordination och lek med boll.

 

I år har nästan 200 barn börjat spela knattefotboll hos Vasalunds IF. De olika avdelningarna växer, så även den i Järvastaden. Här hålls träning på måndagar klockan 17-17.45, vid Mulle Meck-parken.

 

Under förra året gjordes försök med att ha en grupp för bara flickor, födda 2009, och det blev en omedelbar succé. 25 flickor anslöt sig, av dessa spelar 20 fortfarande i Vasalunds regi, i Järvastaden. I år satsades på nytt med en flickgrupp och målsättningen var att nå lika många som förra året. Men verkligheten överträffade förväntningarna - 40 flickor spelar nu knattefotboll med träning i Järvastaden. Så nu är det fler flickor än pojkar, födda 2010, som spelar knattefotboll i Järvastaden.

 

- Det har aldrig hänt tidigare att vi har haft fler tjejer än killar i ett och samma område, berättar Tobias Celedon.

 

Han är riktigt nöjd med det höga deltagandet och säger:

 

- Vi tycker att det är riktigt roligt att så många tjejer i Järvastaden spelar fotboll med oss!

 

Läs mer om Vasalunds IF här >