I lördags, den 12 september, spelade vi för andra året i rad vår lokala golftävling en regnfri förmiddag och i lagom värme.

 

De flesta av de över 40 anmälda skippade sovmorgonen och dök upp i god tid för uppvärmning och frukost redan vid halv nio. Phontip i restaurangen hade förberett med smörgåsar, juice, yoghurt, fruktsallad och kaffe. Fredrik på FairwayGolf bjöd på pollett för att få igång svingen.

 

Med förberedda scorekort, ett trepack bollar och en näve peggar gav vi oss ut på banan för att alla starta vid kanonsmällen halv tio. Även om Ulriksdals golfbana inte kan räknas till de svåraste så finns det tillräckligt med hinder och problem för att få till en riktigt bra score. Dock flöt spelet på i bra tempo för de flesta och de tolv hålen avverkades på strax över bara två timmar.

 

En riktigt smarrig korv med bröd och dricka väntade som belöning i Tips restaurang. Att bara spela tolv hål när spelhandikappet ges för 18 hål ger vissa extra funderingar hur poängen ska räknas. Det tog några extra minuters tänkande för att räkna rätt. Tävlingsledaren Per Karlsson från Arlanda stad fick till slut in flertalet scorekort och summerade den knallhårda tävlingen.

 

Järvastadens vd Stefan Sellgren och Enrique Oyarzun kunde strax efter klockan 12 annonsera pristagarna. På tredje plats kom Kashanna Botros med 24 poäng, på andra plats kom Philip Golander med 25 poäng och vinnare blev Simon Afrim på 26 poäng. Stort grattis till Simon som i ett kort tacktal sa att detta var hans första tävling. Se hela resultatlistan här >