I torsdags den 3 september hade Järvastaden-Ursviks scouter uppstart vid Jaktvillan. Många frågor diskuterades och på stormköket stektes krabbelurer.

 

12 scouter och deras föräldrar som kom till uppstartmötet. Mia Malmenäs från Solna sjöscouter höll ihop det hela. Det pratades en hel del om hur den nya kåren i Järvastaden-Ursvik skulle kunna utformas. De som ville fick prova på att kasta livlina. Sedan blev det en tipspromenad, där svaren samt vinnaren, kommer att meddelas via epost av Mia inom kort. Barnen fick lära sig hur ett stormkök fungerar och fick även hjälpa till att steka de mycket omtyckta krabbelurerna. Det grillades korv från ICA.

 

Mia kommer även att bjuda in till föräldramöte den 14 september. Då kommer även priset från tipspromenaden att delas ut. Den 14 sept finns chansen att vara med och forma kåren, när allt är nytt, och vara med från början. Mötet hålls i Solna Sjöscouters stuga vid parkleken i Bergshamra, på adress Järvstigen 18. Mötet hålls klockan 18-19.30.

 

- Kom till föräldramötet och ta chansen att påverka kårens utformning, genom att vara med redan från start, hälsar Mia.

 

För den som är nyfiken på krabbelurer kommer receptet här:

1 ägg
0,75 dl socker
0,75 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

smör att steka i

strösocker att vända i

 

Vispa ägg och socker lätt skummigt. Tillsätt mjölken och sedan mjöl och vanilj. Rör om noga tills smeten är helt slät.

 

Värm ett plättjärn och smält smör på medelvärme. Klicka ner smeten och grädda krabbelurerna i omgångar, 3-4 minuter på var sida.

 

Lägg socker på ett fat och vänd krabbelurerna i sockret. Låt dem svalna eller servera dem ljumma med vispad grädde och sylt.

 

Klicka här för att komma till anmälan till Järvastaden-Ursviks scoutkår >