Ungdomsfinal Solna OK vid Jaktvillan i Järvastaden

I slutet av maj gick sista tävlingen i ungdomsorientering där Solna Orienteringsklubb var med och tävlade samt organiserade själva arrangemanget.

 

Tävlingsfinalen gick av stapeln i Igelbäckens naturreservat, precis nedanför Jaktvillan i Järvastaden.

 

Håkan Sjunnestrand är ordförande i Solna OK och berättar att han var väldigt nöjd med att kunna hålla finalen just i Igelbäckens naturreservat.

 

- Det är bra att vi kan hålla till i Ursviksskogen, för det området är naturligt avgränsat av bland annat tågspåren. Då behöver vi inte riskera att någon springer vilse i skogen, säger Håkan.

 

I denna tävling fanns det en bana för de allra minsta, barn 6-7 år, och som var 1,5 kilometer. Övriga banor var mellan 2 och 6 kilometer. Finalen började klockan 18.30 och två timmar senare hade alla kommit i mål. Från Solna OK var det två deltagare som tog varsin tredjeplacering, och drog därmed in poäng till klubben.

 

Solna OK är en orienteringsklubb där barn från ung ålder kan lära sig att orientera ute i naturen. De allra minsta kan göra det med sina föräldrar, medan de lite äldre klarar sig på egen hand. De får alla en introduktion till orienteringens värld och får prova på hur det är att tävla för en klubb.

 

Ungdomsserien är en serie tävlingar, med två mindre tävlingar på våren och två större på hösten. Till vårens sista tävling var det över 200 deltagare som var anmälda. Många funktionärer gjorde att evenemanget roddes i hamn med framgång.

 

Håkan Sjunnestrand berättar:

 

- Det vi skulle behöva vid den här typen av tävlingar är tillgång till duschar. Det bästa vore om det fanns en idrottsplats i närheten som vi kunde ha tillgång till.

 

- Men Jaktvillan är en bra plats att hålla till vid och vi har precis fått nya kartor över Ursviksskogen, så nu är vi lite sugna på att arrangera nattorientering, avslutar Håkan.

 

Den som vill veta mer om orientering kan kontakta klubben, mer information finns på deras hemsida >