För tredje året i rad arrangerade Järvastaden Valborgsfirande utanför Jaktvillan och för varje år kommer det fler och fler besökare.

 

Strax före klockan sex började det strömma in besökare. Då hade marknadsstånden precis kommit på plats, karusellen var monterad, popcornvagnen hade fått el, sminkbord var på plats i växthuset. Kolet i grillarna var tänt, kaffetermosar på väg att fyllas, ballongerna likaså. Godisremmar och gottesaker var utlagda i långa rader. Tälten fick extra stagning i vinden och papperskorgar av papp häftades fast ordentligt. Alla sju frågorna till tipspromenaden var uppsatta i en runda runt Jaktvillan och utslagsfrågan stod uppställd mitt i fotoutställningen inomhus.

 

Fler och fler besökare kom för varje minut som gick och det till en början glesa avståndet mellan stånden kändes efter en stund trångt. Vasalund IF sålde korv med bröd som aldrig förr och tvingades till påfyllning från ICA. Solna Judo sålde kaffe och hembakt, det lokala näringslivet med Järvakliniken passade på att göra reklam likaså Puls & Träning. En hel del Naturpass såldes glädjande nog.

 

 

 

Kön till både ansiktsmålning och karusellen var tidvis lång. De tre tjejerna från Zilloman slet kontinuerligt i tre timmar utan paus. Säkert 100 barn fick ansiktet målat som tigrar eller Spiderman eller bara en liten bild på kinden. Den lilla karusellen for runt varv efter varv med glada barn inför fotograferande föräldrar med bara stopp för på och avklivning. Med stor möda hade ICA-medarbetare delat in och märkt upp hur sektioner skulle fördelas mellan åldrar och frizon. Så många som möjligt skulle ha likvärdiga möjligheter att plocka åt sig när godisregnet släppte loss. Linda på Music Kidz samlade alla sina sjungande barn inför stor publik.

 

- Vi hade full fart vid chokladhjulet så vi är nöjda, säger Mia Malmenäs från Solna Sjöscouter och fortsätter:

-  Det var stort intresse både för scouting i Järvastaden och Solna sjöscoutkår.

 

Framåt skymning vid klockan åtta kommer Solna Sjöscouter med facklor och tänder en relativt liten brasa av mycket julgranar och ris. Snabbt förstår folksamlingen att elden tar sig utmärkt kvickt och lågorna står strax högt upp mot himmelen. I en vindpust vrider de sig åt olika håll för att ytterligare mota bort de flesta utom de modigaste ungdomarna som trotsar värmen.

 

Tack till ICA för all sponsring till idrottsföreningarna och godisregnet, tack till JM för alla pennor till frågesporten. Vi återkommer snart med vinnare och rätt svar. Tack till Christos och Vretens städ för snabb utryckning och städning av Jaktvillan inför ännu ett bokat barnkalas.