Camilla Holmgren och fler eldsjälar kommer att, för elfte året i rad, anordna loppmarknad i Torpets kvartersgård i Solna. En annorlunda loppmarknad där de 15 mammorna som organiserar, tillsammans lägger ner 200 timmars arbete - och tycker att det är jätteroligt!

 

I Torpets kvartersgård, Bagartorpsringen 20 B i Ulriksdal, anordnas på lördag den 25 april, klockan 10-14, en annorlunda loppmarknad. De saker som säljs på loppisen lämnas i förväg in till Camilla och hennes medarrangörer, totalt är de 15 mammor som jobbar med detta. De tar emot sakerna som är märkta med pris och säljarens initialer. Sedan sorteras sakerna upp i olika grupper samt storlekar och läggs upp på bord för försäljning. På loppisen säljs allt för barn mellan åldrarna 0 och 12 år.

 

I skrivande stund har ungefär 50 personer anmält intresse att de vill lämna in saker till försäljning. Det finns ännu plats för den som vill lämna in saker till försäljning. Anmälan görs genom att skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. där man skriver sitt namn, adress samt telefonnummer. En bekräftelse med mer information skickas då ut från arrangörerna om var och när inlämning kan ske.

Loppmarknaden brukar få omkring 300 besökare under de timmar den pågår och kön utanför är lång redan innan loppisen har öppnat. En kort promenad från Järvastaden via Agnesberg leder till Bagartorpsringen, där loppmarknaden finns i Fritidsklubbens lokaler.

 

Camilla Holmgren bor i Järvastaden. Hon är en av dem som har varit med länge och arrangerat loppisen. Camilla berättar:

 

- Hela dagen är jätterolig, det är en liten ”happening” för området, barnen som hjälper till och säljer bullar och alla föräldrar som engagerar sig, och får möjligheten att köpa en helt ny garderob till sina barn för en liten peng. Samt väldigt bra för miljön. 

 

I år är det förskoleklassen F4 från Ulriksdalsskolan som kommer att ta hand om fiket och på så vis tjäna en liten slant till klasskassan.

 

Efter att loppisen har stängt för dagen samlas de saker som inte har blivit sålda ihop, och säljarna kommer för att hämta dem, samt pengarna för det som har blivit sålt.

 

Mer information finns på Facebooksidan Barnkläder & Prylmarknad >