Bild: Vasalunds IF

Först ut i vår serie om idrottsföreningar kring Järvastaden som kommer att delta vid firandet av Valborg är Vasalunds fotbollslag för pojkar födda 2007.

 

Annelie Karlsson är administrativ lagledare för pojklaget som spelar för Vasalunds IF. Hon är den som sköter det mesta som har med lagets aktiviteter att göra, förutom själva träningarna. Träningssäsongen följer skolterminerna ungefär, och när det är lov har även en del träningar uppehåll.

 

- Men vi har väldigt engagerade tränare, de kör träningar även om väldigt få barn kommer till träningarna emellanåt, säger Annelie som också har en son som har spelat sedan han var fem år, i laget pojkar födda 2007.

 

- Det är enkelt att ta sig till träningarna, säger Annelie, som är nöjd med utbudet av fritidsaktiviteter kring Järvastaden, där hon och familjen har bott i fyra år.

 

Laget med pojkar födda 2007 är stort, totalt 23 pojkar, så de är indelade i två grupper. Träningarna hålls i Bagartorpsskolan under vintern. På hösten och våren tränar laget på planen vid Ulriksdalsskolan eller vid Mulle Meck-parken.

 

- Nu har vi också fått ett par mål på gräset vid Mulle Meck-parken, berättar Annelie nöjt.

 

Vid årets firande av Valborgsmässoafton kommer pojkarna födda 2007 att finnas på plats, precis som förra året. De pengar laget fick in förra året har gått in i lagkassan och använts till att bland annat bekosta inköp av material.

 

- Det är bra att barnen får lära sig att arbeta för pengarna, säger Annelie och fortsätter:

 

- Förra årets Valborgfirande i Järvastaden var väldigt trevligt, just för att det var så anpassat till barnen. Min son kunde gå omkring lite på egen hand och mötte då både klasskompisar och lagkamrater.