Se filmen från det gångna året i Järvastaden >

 

Så har vi lagt ännu ett åt bakom oss och Järvastaden har vuxit och utvecklats. Vi kunde under 2014 välkomna ungefär 600 nyinflyttade till Järvastaden. Mycket spännande hände här och många byggprojekt blev klara medan andra påbörjades.

 

I januari kom kylan men de som ville kunde hålla sig varma i pulkabacken. Tack vare snökanonen var det fullt av både snö och folk i backen både dagar och kvällar. Och mera snö och is blir det när SkridskoDiscot drar igång i slutet av januari.

 

Med is kommer halka och den som fortfarande inte har bytt sina däck kan göra så hos den relativt nyöppnade bilverkstaden i Järvastaden.

 

I februari blir det andra toner när MusicKidz kommer till Järvastaden och håller musikklasser för barn, i Jaktvillan. På Överjärva gård drar lammklubben igång, en kurs för barn som vill lära känna lammen lite bättre.

 

Under senvintern ordnar byggherrarna visningar och i mars säljstartar JM sitt projekt Tallkronan. Även HSB säljstartar sitt projekt brf Brotorp med terrasslägenheter och Skanska säljstartar sista etappen av Villastråket med klassiska radhus. Kort därefter, i april säljstartar Ikano sitt projekt brf Backsötan.

 

På försommaren kan vi berätta att ännu en detaljplan börjar ta form och att försäljning av denna etapp beräknas till 2015.

 

ICA Nära i Järvastaden, under Magnus Käck ledning, deltar i många roliga aktiviteter under året i Järvastaden. De bjuder på våfflor, ordnar med godisregn under Valborgsmässofirandet, delar ut reflexvästar till barnen.

 

I juni är det dags för Järvastadsloppet, en familjedag i motionens och hälsans tecken. Över 260 deltagare i alla åldrar sprang de olika loppen och dagen präglades av glädje och gemenskap.

 

Även cykelrustardagen blev en succé då vår lokala cykelverkstad Cylel-Expo fick serva cyklar på löpande band när Järvastadsborna kom för att få sina cyklar fixade inför sommaren.

 

Under senhösten kommer så äntligen besked om att en ny skola kommer att stå klar i Järvastaden 2017!

 

Testa sina krafter kunde man i finalen i XTreme och kunskaperna om svamp under promenaden tillsammans med svampkonsulent Bibbi Wallqvist.

 

Under hösten redovisar vi även resultatet av den under sommaren genomförda enkäten gällande skola i Järvastaden. Många av dem som besvarade enkäten väntar på en egen skola i Järvastaden. Argumenten för en skola i Järvastaden är många, framför allt underlättar det i vardagen att ha en skola nära, samt att barnen får gå tillsammans med sina kamrater som de bor nära.

 

Valborgsmässoafton firades stort i Järvastaden, då rekordmånga kom för att fira in våren. MusicKidz underhåller och ICA Nära ordnar godisregn. Det finns korv och dricka till försäljning, godis och popcorn i knasiga smaker för den som vill ha något gott.

 

I Mulle Meck-parken kommer vattnet igång och biblioteket öppnar för säsongen. Under sommaren öppnar här också ett café som håller samma öppettider som biblioteket. Sagoläsning för barnen finns även denna sommar.

 

Vid Jaktvillan öppnar caféet och i år finns även ett växthus där det finns en liten blomsterhandel.

 

Det traditionella midsommarfirandet började i Järvastaden, några hundra personer fick en sillmacka och dricka, sedan firades midsommar vidare på Överjärva gård, dit flera tusen besökare hade kommit.

 

Under sommaren kommer den kringresande bokstavsutställningen ABC till Jaktvillan. Här kunde stora och små barn utforska bokstäver i alla former och storlekar.

 

När sommarkvällarna började mörkna var det så dags för utomhusbion i Spegeldammsparken, andra året i rad. Många kom och hade picknick i det gröna, medan det visades först en film om Järvastaden och sedan filmen "Monica Z".

 

Under sensommaren är det några boende i Järvastaden som på eget initiativ anordnar Brotorpspelen, en tävling mellan boende på de olika gatorna i Järvastaden. Denna heldag avslutas med en gatufest i kräftornas tecken.

 

Lagom till höstterminen öppnar nya Ulriksdalsskolan, där 900 elever från förskoleklass till årskurs nio ska få gå. Under tiden pågår arbete med att lobba för en egen skola i Järvastaden.

 

Under hösten drar mängder av aktiviteter igång, till exempel Bamsegympa, Knattefotboll, Mucic Kidz och motionsorientering. Att bo och leva i Järvastaden ska vara enkelt, för såväl vuxna och barn. Vår stadsdel växer och såväl närservice som aktiviteter utökas hela tiden.

 

I Jaktvillans trädgård har nu frukten mognat och det är fritt fram att plocka av den. Den som vill veta mer om trädgårdslivet bjuds in till en föreläsning med Bosse Rappne i Ulriksdals slottsträdgård, bara en kort cykeltur från Järvastaden.

 

Projektplan för Grankällan presenteras, inflyttning sker i Solvändan och JM planerar för fler bostäder i Järvastaden.

 

Naturmarksparken börjar ta form och nya parkeringsregler börjar gälla från och med slutet av oktober.

 

Året avslutas med den årliga Barnens julmarknad i Järvastaden och en pepparkakshus-tävling.

 

Nu har ett nytt år börjat och vi ser fram emot det med glädje. Vi på Järvastaden AB fortsätter att arbeta i samma anda som tidigare, med vårt bästa för ögonen för vår växande stadsdel där vi vill att alla ska trivas.