I samband med Barnens Julmarknad hade vi bjudit in till en liten tävling med papparkashus. Glädjande nog hade vi fått in 11 praktfulla skapelser. 

 

 

Otroligt vilka fina arbeten som var gjorda. Här var smarties och glasyr i alla färger. Massor av snö och skumtomtar i olika lägen. Tomtar som ligger, tomtar som klättrar, tomtar i skorstenen.  Geleägg som rullar nedför tak. Lakrits var vedträn i utomhusbrasan. Pepparkasgranar såklart. Godisremmar var som rök ur skorsten eller som halsduk åt tomten. Tomtar som var byggda av runda godis eller från Lego-paketen och tomtar med gelébåtar som Napoleonhattar.

 

Var det svansar från gelémöss som användes som armar? Här var små figurer som drog hemgjorda slädar. Sockerbitsgodis bygger en iglo, marsipan blir en rutschkana. Massor av spröjsade fönster, snöflingor, hjärtan och frost. Silverpärlor och strössel.

 

Varför inte några godiständer som fasadeffekt? Vi har sadeltak och brutna tak och platta, nästan platta tak. Det är en våning och två våningar eller inredd vind. Haga Slott i skala och en rejäl Jaktvilla gjord från ritning på hemsidan. Snirkligt med precision är mönster spritsat. Dekorativt hänger snötappar från taksprången.

 

Precis som Järvastaden har vi en härlig variation.

 

Över 400 röstsedlar var inlämnade. Kanske hade inte alla klarat ordningskraven i ett riksdalsval. Men vi har räknat alla, även lösare papperslappar, post-it-lappar, bakvända siffror och bokstaverade siffror. Det är härligt att se hur underskrifter kan skrivas av barn och vuxna.

 

Alla husen fick några röster, en del fick fler, en del fick färre. En tydlig vinnare var utsedd i omröstningen. Nummer 9 hade nästan 150 röster. Stort grattis till Louise Kadre!

 

En korg med Julgotter från ICA är första priset. Alla andra 10 får som andra pris en stor påse Twist. Priserna hämtas i Jaktvillan från och med fredag (12 december) förmiddag.