Julen knackar snart på dörren och även om många har mycket att göra med alla förberedelser så finns det en som verkligen har fullt upp just nu - Tomten. Vi har dock haft turen att få en liten pratstund med Tomten.

 

Vid förra årets julmarknad satt Tomten och delade ut julklappar till förväntansfulla barn i Järvastaden. Närmare 400 barn kunde med glädje ta emot ett paket och få en pratstund med Tomten.

 

Många barn hade med sina önskelistor som de stolt räckte över till Tomten, som sedan la alla listor i en korg. Korgen tog Tomten med sig tillbaka till tomteverkstan och jobbade sedan hårt med att uppfylla barnens önskningar.

 

Den andra advent, som infaller den 7 december i år, kommer Tomten på nytt till Järvastaden för att dela ut paket och ta emot önskelistor.

 

Tomten berättar:

- Det var väldigt roligt att få träffa så många barn, de är ju så glada.

 

- Tyvärr hinner jag inte se så mycket av julmarknaden eftersom jag sitter och tar emot barn hela tiden, men jag har fått berättat för mig att marknaden är mysig och att där finns mycket gott och fint.

 

Förra året kom ett par flickor och bjöd Tomten på våfflor, det uppskattade han mycket.

 

Efter att julmarknaden är slut tar Tomten med sig alla önskelistor och beger sig tillbaka till tomteverkstan.

 

- Det är skönt att sträcka lite på sig då, för jag blir lite stel av många timmars sittande, skrattar Tomten.

 

- Men hå hå, vad är lite stela ben mot att jag har fått sprida glädje till så många barn, för det är ju glädje som julen handlar om, avslutar Tomten med innan han och nissarna återgår till sina förberedelser.

 

Läs om förra årets julmarknad här >