Stefan Sellgren är VD för Järvastaden AB. Det är genom hans och hans medarbetares arbete som Järvastaden vuxit upp och blivit till den trivsamma stadsdel det är idag.

 

I tät dialog med byggherrarna samt alla som på ett eller annat sätt är intresserade av den växande Järvastaden har Stefan Sellgren och många fler arbetat för att Järvastaden ska vara en attraktiv stadsdel som många vill flytta till.

 

Stefan Sellgren berättar:

"Vi har valt att rikta oss mest mot barnfamiljer. Det har vi gjort för att området passar mycket bra för denna målgrupp. Tittar man på hur inflyttning och utflyttning ser ut i Solna och Sundbyberg så ser man hur familjer med små barn lämnar dessa kommuner och hur unga vuxna och lite äldre med "utflugna" barn flyttar in i kommunerna. Det är ingen "sensation" i detta utan det beror med största sannolikhet av hur befintliga bostadsbeståndet ser ut. Det finns helt enkelt få bostäder som passar de unga barnfamiljerna. Järvastaden fyller denna lucka. Vi vet också att oftast flyttar folk inte så långt. Ca 70% i nybyggda områden kommer ganska nära ifrån. Då passar Järvastaden mycket bra för trångbodda barnfamiljer i Solna och Sundbyberg.

 

Vi tycker det är jättebra med en blandning. Både av bostäder, av åldrar och ursprung. Det är kul att Jaktvillan används för dopmottagning, för barnkalas, för studentfest, möhippor, alla jämna och ojämna födelsedagar, långt upp i åldrarna. Hit till Järvastaden flyttar man från när och fjärran. Det tycker vi är bra."

 

Se även film där Stefan Sellgren berättar lite mer om tankarna bakom Järvastaden.

Du ser filmen här >