Magnus Käck, butiksföreståndare på ICA Nära i Järvastaden visar nöjd upp den nya ATG-avdelningen.

På Brogatan 1 i Järvastaden finns ICA Nära, där Magnus Käck är butiksföreståndare. Här finns ett brett utbud av varor och en mycket glad personalstab som gärna hjälper till.

När vi ringer upp Magnus för en pratstund är han i full färd med att städa upp i butiken, efter den senaste skolklassen som just har varit på besök. Under hösten tar ICA Nära i Järvastaden emot omkring 300 barn från årskurserna 2 och 5 från Solna och Sundbyberg, för att de ska få prova på att äta av all frukt och grönt som de vill.

- Det är så roligt att de verkligen väljer att testa de exotiska och lite annorlunda frukterna och grönsakerna, berättar Magnus entusiastiskt.

- Det blir ett positivt grupptryck, fortsätter han, att när ett barn vill testa något exotiskt så vill de andra också det.

Skolbesöken är ett initiativ från ICA centralt och sedan är det upp till varje butik att lägga upp dem på bästa sätt. Och Magnus kom med idén att barnen ska få prova sig fram själva i frukt- och grönsaksdiskarna. Han ser bara fördelar med upplägget. Barnen får prova sig fram på egna villkor, och samtidigt är de ju också framtidens kunder.

Förutom ett brett sortiment av matvaror och hushållsartiklar är butiken även post- och ATG-ombud.

Varje fredag är det dags för skaldjursbåten, ett mycket populärt inslag.


Jennie Johnsson svarar gärna på frågor och ger tips inför helgens skaldjursmiddagar.

I februari nästa år firar ICA NÄra i Järvastaden två år. Om den tid som har varit säger Magnus:

- Det är helt fantastiskt här, kunderna är underbara! Och jag har världens bästa personal.

Han berättar att det som utmärker just hans butik är den härliga personalen. Här finns här en stark sammanhållning och positiv anda. Kunderna uppskattar butiken mycket för att här finns det mesta de söker och det går snabbt att handla.

För den som vill veta vad som händer hos ICA Nära i Järvastaden, kan gilla deras sida på Facebook.