Följ med på en cykeltur i de vackra omgivningarna kring Järvastaden. Följ en cykelväg i ord och bilder, som vi hoppas ska inspirera till egna utflykter i sommar och höst.

 

Med 10 minuters trevlig cykeltur kan du ta dig till Ulriksdals slott. På vägen åker man förbi Ulriksdals trädgårdar där det säljs blommor och växter som ägs av Bosse Rappne. Det serveras också en härlig lunchbuffé samt fika.

 

 

 

 

 

Ett stenkast därifrån ligger Ulriksdals slott med historia från 1600-talet. Ulriksdals trädgård är ett perfekt utflyktsmål för alla åldrar där du kan köpa lunch från Ulriksdals slottscafé samt njuta av ut utsikten över Edsviken.

 

Vid Ulriksdals slott rinner Igelbäcken ut i Edsviken. En liten sluss och vattentrappa reglerar utflödet. Strax ovanför drar ”Nätdragande morianer” till sig blickarna.

 

 

 

 

På fem minuters gångavstånd från trädgården ligger Ulriksdals Wärdshus och Ulriksdals slottsteater. Ulriksdals Wärdshus erbjuder lunch och á la carte för alla tillställningar, och även olika typer av festarrangemang.

 

 

 

 

På Ulriksdals slottsteater framförs föreställningar för stora och små året runt.

 

 

En kortare promenad bort ligger Brunnsvikens Trädgård i ett vackert naturlandskap. Där finns ett stort urval av växter och krukor till din trädgård, samt ett rekommenderat café.