I Järvastaden har vi ett aktivt samarbete med Solna och Sundbyberg med målet att alltid kunna erbjuda de boende förskoleplats för sina barn i Järvastaden. Vi har bland annat på eget initiativ byggt en förskolelokal för ett föräldradrivet kooperativ, Lingontuvan. Även förskolan Ur och skur har Järvastaden byggt anpassade lokaler för.

Järvastaden AB har också renoverat en befintlig byggnad som nu bedrivs som kommunala Lottagatans förskola och framöver har vi fler intressanta projekt på gång för att bygga ut förskolekapaciteten i takt med att Järvastaden växer.

 

Förskolor och skolor i Järvastaden

 

Järvastaden AB har gett bort flera stora tomter till kommunen för förskolor och grundskolor.


Det finns flera grundskolor invid Järvastaden, Vittra har en skola strax i väster i Sundbyberg och Solna stad driver Ulriksdalsskolan och Ringens skola. Mitt i Järvastaden (vid nr 6 på kartan) ska en grundskola byggas som ska vara klar i augusti 2017.


Svenska kyrkan har en öppen förskola invid Spegeldammsparken. Det finns flera familjedaghem på Tunvägen och Bagartorpsringen, invid Järvastaden.


Platser anordnas i första hand i respektive kommun.

 

På kartbilden ovan är de befintliga och planerade förskolorna/skolorna utmärkta men det tillkommer även nya i takt med färdigställandet av bostäder.

 

Snart är det dags för årets skridskodisko, med ett extra inslag i år, nämligen skridskoskola med Solna konståkning.

JM säljstartar Skogsbacken för VIP-kön den 6 september

Skogsbacken

Den 6 september säljstartar JM lägenheterna i kvarteret Skogsbacken, Grönlingen. Skogsbacken består av 33 lägenheter fördelade på två punkthus med fem våningar. De båda husen ligger i en sydvästsluttning mot ett befintligt naturområde. Husen sammanbinds med ett garage och en gård i två nivåer. En nedre gård där entréerna är belägna och en övre mer avskild gård som ansluter till angränsade naturområde.

 

Lägenheterna är både väldisponerade och yteffektiva och kännetecknas av god funktion och design. Här finns att välja mellan en 2:a på 66 kvm till en 5:a på 112 kvm och mycket däremellan. Säljstarten utanför vip-kön sker i slutet av september. Kontakta JM för mer information.

 

Underkategorier