Det ska vara tryggt att bo i Järvastaden.

Vår ambition är att Järvastaden skall vara en lugn och trygg miljö att växa upp i. Här finns en
omtalad trivsel och sammanhållning, vi har många gemensamma aktiviteter och känner igen varandra även om vi inte är närmsta grannar. Här respekterar vi varandra och varandras
egendom. Ändå kan vi aldrig vara helt säkra på att brott och skadegörelse inte smyger sig in även här.

jarvastaden trygg 1jarvastaden trygg 2jarvastaden trygg 3jarvastaden trygg 4

 

Nu har Järvastaden en egen Trygghetsgrupp och Trygghetsambassadörer.

För att motverka och tidigt upptäcka brott och skadegörelse i vår stadsdel har vi under parollen ”Trygg i Järvastaden” startat en arbetsgrupp. Trygghetsgruppen samverkar med myndigheter och har erfarenhetsutbyte om vad som kan göras för att så långt som möjligt förhindra brott och skadegörelse. Gruppen består av representanter från de boende och har Järvastadens VD, Stefan Sellgren, som gruppledare. Varje bostadsrättsförening kommer dessutom att utse en egen Trygghetsambassadör. Tala med din Trygghetsambasadör om att starta upp Grannsamverkan!

Här kan du läsa om hur ni kommer igång med grannsamverkan.

Vill du diskutera säkerheten och tryggheten här i Järvastaden, eller i din förening, är du alltid välkommen att kontakta oss.

 

Misstänker du brott – hör av dig direkt!

Misstänker du brott eller skadegörelse ska du direkt kontakta polis eller räddningstjänst på 112. Vi vill också att du informerar din Trygghetsambassadör eller oss i Trygghetsgruppen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

I Järvastaden har vi ett aktivt samarbete med Solna och Sundbyberg med målet att alltid kunna erbjuda de boende förskoleplats för sina barn i Järvastaden. Vi har bland annat på eget initiativ byggt en förskolelokal för ett föräldradrivet kooperativ, Lingontuvan. Även förskolan Ur och skur har Järvastaden byggt anpassade lokaler för.

Järvastaden AB har också renoverat en befintlig byggnad som nu bedrivs som kommunala Lottagatans förskola och framöver har vi fler intressanta projekt på gång för att bygga ut förskolekapaciteten i takt med att Järvastaden växer.

 

Förskolor och skolor i Järvastaden

 

Järvastaden AB har gett bort flera stora tomter till kommunen för förskolor och grundskolor.


Det finns flera grundskolor invid Järvastaden, Vittra har en skola strax i väster i Sundbyberg och Solna stad driver Ulriksdalsskolan och Ringens skola. Mitt i Järvastaden (vid nr 6 på kartan) ska en grundskola byggas som ska vara klar i augusti 2017.


Svenska kyrkan har en öppen förskola invid Spegeldammsparken. Det finns flera familjedaghem på Tunvägen och Bagartorpsringen, invid Järvastaden.


Platser anordnas i första hand i respektive kommun.

 

På kartbilden ovan är de befintliga och planerade förskolorna/skolorna utmärkta men det tillkommer även nya i takt med färdigställandet av bostäder.

 

Snart är det dags för årets skridskodisko, med ett extra inslag i år, nämligen skridskoskola med Solna konståkning.

Underkategorier