Sista bitarna på plats i Järvastadens naturlekplats

Sen en tid tillbaka har vi öppnat upp vår nya lekplats mitt bland träden i skogen mellan Jaktvillan och nya Raoul Wallenbergskolan. Nu har de sista bitarna också kommit på plats.

Det är en sorts velodrom som är försiktigt inplacerad i den sluttande terrängen nära den nya skolan. Här kan man med fördel störta runt på olika sorts cyklar. Det går enkelt nedför men lite jobbigare uppför tyckte Järvastadens vd Stefan Sellgren när han provkörde.

Vi har byggt stängsel längs hela den gamla banvallen som idag används som transportväg. Här kör ganska mycket lastbilar och vi uppskattar om alla kan följa skyltningen och inte gå eller cykla på denna transportväg. Det är farligt och det kan hända incidenter. Vi vill också att man inte tar loss detta stängsel för att gena in i naturparken. Det går att enkelt komma åt alla lekredskap och velodromen från skogshållet. Det är också en trevlig gångstig genom naturlekplatsen som tar en förbi Jaktvillan på väg ut i naturreservatet mm. Vi hoppas att vi här också snart får upp belysning innan höstmörkret faller för mycket.

I andra änden av parkområdet, i Jaktvillans trädgård, har vi kompletterat kompisgungan med en sorts karusell för de mindre barnen samt en studsmatta. Enrique Oyarzun, projektledare på Järvastaden, provhoppade och meddelade att mattan nu var besiktigad!