Många barn tog chansen att inleda sina sommarlov med att bygga kojor. när vi upprepade förra årets lyckade satsning på kojbyggardagar. Det fanns en del skivmaterial över från Mini och vi kompletterade med rätt mycket nya brädor.

 

I år var vi bredvid Mulle Meck parken eftersom det pågår arbeten med naturlekparken i skogen bredvid Jaktvillan. Det gick minst lika bra att vara på det nya stället. Det var bekvämt nära till källaren där Roger Josefsson och Tor Svae bygger sina utställningar för barn. Det var enkelt för Roger och Leif att flytta ut arbetsbord och maskiner.

 

Många barn tog chansen att inleda sina sommarlov med att bygga kojor. Roger och Leif hjälpte till med en del sågning men uppmätning, spikande, skrivande gjorde barnen själva och självklart också alla spännande idéerna. Det blev 4-5 olika byggen. Många hjälptes också åt att bygga ut husen på både bredden och höjden. En hel del finesser plussades på, luckor, stegar, rutschkanor, gatunummer och annat.

 

Kojorna kommer vara kvar över sommaren men vi uppmanar alla som leker i dem att vara mycket försiktiga. Även om vi nu serr över dem och slår in farligt utskjutande spikar mm, så är det svårt att hitta allt man kan göra illa sig på.