Det börjar bli dags för kojbyggardagarna i Järvastaden. Den 12 juni drar vi igång och hoppas på många fantasifulla kojor när veckan är slut.

 

Det började förra året med att vi på Järvastaden AB blev kontaktade av Mini/BMW som just lanserat en ny bilmodell i Stockholm. Man hade mycket virke över från utställningsområdet och såg gärna att det kom till användning igen. Järvastaden AB kontaktade då Tor Svae, som byggt Mulle Meckparken i Järvastaden.

 

Tillsammans kom vi fram till flera roliga saker att göra med virket som vi presenterade för BMW/Mini. Vi valde att börja med ett kojprojekt. Vi tror att det är något många barn drömmer om men inte alla får möjlighet att förverkliga.

 

Så vi upprepar projektet i år. Barn i alla åldrar är välkomna, det kostar inget att delta och allt virke och verktyg finns på plats. Till lunch bjuder vi på korv med bröd.

 

I år håller vi till i skogsdungen bredvid Mulle Meck-parken och bygger varje dag mellan 10.00 och 15.00, måndag 12 juni till fredag 16 juni. Vi har samma byggledare, Leif Grönvall och Roger Josefsson.