Det var mycket gemenskap och värme när vi firade Valborgsmässoafton vid Jaktvillan i Järvastaden. Lagom till helgen kom vårsolen fram och värmde, vinden mojnade och platsen kring Jaktvillan fylldes av stora och små.

Solna Brass tog plats på grusgården redan vid sextiden och blåste igång festligheterna. De mindre besökarna for runt i den lilla karusellen, fick ansiktet målat av tålmodiga tjejer från Zilloman.

 

Vasalunds flick- och pojklag grillade mängder med korv. Det fanns popcorn, massor med godis och kaffe och hembakt mm till förtäring.

 

Adriana Lee som bor i Järvastaden var på plats och sålde barnkläder i festliga mönster som hon själv har sytt. Järvakliniken och Puls & Träning hade rest var sitt tält. ICA-Magnus och medhjälpare ordnade leden efter ålder och lät kvällens enda regn vara i form av godis. Music Kidz stod som vanligt för strålande sång innan Peter Edholm (L), ordförande i Kultur- och fritidsnämnden höll ett inspirerande vårtal.

 

Klockan åtta kom Solna sjöscouter i fackeltåg och tände brasan. Inte det minsta tändvätska behövdes för att få fjolårets knastertorra julgranar att våldsamt ta eld. Solnas fritidsförvaltning hade riggat upp flera tält och aktiviteter. Mehrdad Tayeban, som kommer att arbeta som föreståndare på den nya ungdomsmötesplatsen i Raoul Wallenbergskolan, klev upp på scen och presenterade deras kommande verksamhet. Martin Taranger som är utvecklingsledare på Solnas fritidsförvaltning säger:

 

- Vi ser detta som ett lyckat arrangemang, vi visste vad vi gick in i; att det skulle vara väldigt mycket barn och familjer. Vi blev ändå glatt överraskade av den mängden ungdomar som ändå dök upp. Det fanns en värme och en nyfikenhet hos de invånare som mötte oss. Vi fick flera lyckönskningar och många som kom fram och sa att det var en väldigt bra sak att Fritiden skall etablera sig i Järva. Det känns underbart med det bemötandet.

 

Alexander var sedan tidigare inbokad att uppträda på scen. Dessutom dök det upp en ung förmåga i publiken vid namn Nora som ville sjunga en låt. Det var helt oplanerat men Fritiden fick visa sig från sin flexibla sida och det gick att lösa.

 

Jättemånga tog chansen att vara med i tipspromenaden. Vi återkommer inom kort med presentation av de rätta svaren och med vinnarna i tävlingen.