Brasa, live-uppträdanden och konstprojekt blir startskottet för ungdomssatsningen i Järvastaden. Den 30 april besöker Kultur- och fritidsförvaltningen Järvastadens valborgsfirande för att berätta om den kommande ungdomsverksamheten i Raoul Wallenberg-skolan.

 

Varje år besöker tusentals Solna- och Sundbybergsbor valborgsfirandet i Järvastaden. Nytt för firandet i år är att Solna stads Kultur- och fritidsförvaltning är på plats. Kultur- och fritidsförvaltningen har tidigare inte haft någon ungdomsverksamhet i Järvastaden, och valborgsfirandet blir därför startskottet på en helt ny ungdomssatsning i området.

 

- Det känns otroligt spännande att få vara med och starta upp ungdomssatsningen i Järvastaden. Vi kommer att vara på plats och informera om hur vi jobbar med ungdomsfrågor, säger Martin Taranger, utvecklingsledare på Kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad.

 

Kultur- och fritidsförvaltningen har under 15 års tid varit närvarande och bidragit under valborgsarrangemanget på Skytteholmsfältet som årligen samlar uppemot 10 000 personer. Nu när den nya mötesplatsen för ungdomar öppnar i anslutning till den nya Raoul Wallenberg-skolan blev Järvastaden ett naturligt val för årets firande. Valborg blir då ett tillfälle för unga och föräldrar att träffa personalen och få veta mer om hur förvaltningen jobbar och hur den nya mötesplatsen i Järvastaden kommer att bli.

- Järvastaden är barnens stadsdel, med Mulle Meck-parken och många olika aktiviteter för små och stora. I detta kommer den nya ungdomsverksamheten spela en betydande roll. Det är viktigt för oss att det finns aktiviteter både för barn och unga i området, säger Stefan Sellgren, vd Järvastaden AB

 

Under valborgsfirandet kommer Peter Edholm (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, att vara på plats för att valborgstala. I Kultur- och fritidsförvaltningens tält kommer besökare få ta del av internationella projekt som förvaltningen gör för stadens unga, lyssna till musikframträdanden, bidra i konstprojekt och mycket mer.