Tor Svae är mannen bakom utformningen av Mulle Meck-parken med alla sina fantasifulla och färgglada skapelser. Nu har Järvastaden fått ett nygammalt tillskott av Tors kreativa alster - Labyrinten.

 

I helgen tas avspärrningarna bort kring den glatt gröna labyrinten som alldeles strax står redo att utforskas. Med sina klara glada färger och spännande form bjuder den in till att utforska och gömma sig i. Denna nygamla labyrint ersätter den tidigare, som tyvärr inte stod emot väder och vind utan ruttnade bort. Denna nya labyrint står på ett betongfundament och är lite annorlunda konstruerad. Den står på platån vid biblioteket, i Mulle Meck-parken.

 

- Jag är oerhört imponerad av hur Järvastaden AB under ledning av Stefan Sellgren verkligen tar väl hand om Mulle Meck-parken, reparerar och ser till att den alltid är i skick att leka i, säger Tor Svae med eftertryck.

 

Gångar och lönngångar ska leda och förvilla den som vill utforska, på sin väg till den stora blåklockan som går att klättra upp i. Inspirationen kommer från Mulle Meck-böckerna där figuren Viola Wallmark är trädgårdsmästare. Möt de olika karaktärerna i Mulle Mecks värld här >

 

- Den som inte har lekt som barn kan inte heller bli vuxen, hälsar Tor Svae och hoppas att många barn ska ha stor glädje lång tid framöver med labyrinten.