I själva Järvastaden finns inte några riktiga segelbåtar men vi har vi i alla fall två båtar. Det finns den lilla jollen i Jaktvillans trädgård som var på väg till återvinningscentralen för den har hål i botten. Vi räddade den för att ha som lekredskap för alla barn som kommer till trädgården alla årstider. Vi har Blåvattnet II förtöjd i en plaskdamm i Mulle Meck-parken. Också den är till för massor av lekande barn.

 

Järvastaden har länge haft ett mycket gott samarbete med Solna sjöscouter. De har varit med på Valborg och julmarknader i alla år. Bland annat är det de som med brinnande facklor kommer i tåg för att tända elden vid Valborg. Det är också med stor hjälp av Solna sjöscouter som det startades en egen scoutkår i Järvastaden.

Inte långt från Järvastaden har Solna sjöscouter varje sommar seglarskola i Brunnsviken. För barn och ungdomar i Järvastaden så kan vi i år erbjuda 15 % rabatt på deltagande under seglarskoleveckan.  I anmälan under övrigt så skall man då ange rabattkoden: Järvastaden

Om de önskar deltar fler än en vecka eller har flera inom samma familj som deltar så dras 20 % av från för den andra veckan alternativt på syskonets deltagaravgift.

På seglarskolan så skapas förutsättningar för barn och unga att lära sig segla på ett säkert sätt i Brunnsviken efter scoutmetoden och framför allt learning by doing.

Läs mer hos Solna Sjöscoutkår >

 

Priser sommaren 2017:

Vecka

Period

 Dagar

Pris

Vecka 25

19-jun

23-jun

4

1 850

Vecka 26

26-jun

30-jun

5

2 200

Vecka 27

03-jul

07-jul

5

2 200

Vecka 32

07-aug

11-aug

5

2 200

Vecka 33

14-aug

18-aug

5

2 200