Helgen närmar sig och då är det kursstart för en rad tillfällen när Mi Eriksson leder klasser i mediyoga och qigong i extralokalen i Järvastaden. Är du nyfiken så är du välkommen att komma för att prova på, hälsar Mi.

 

Mediyoga är en terapeutiskt yogaform som alla kan utöva. Inga förkunskaper krävs. Det är en lugn och meditativ yogaform som skapar rörlighet och styrka i muskler och leder. Under passet sitter man ner i lätt meditationsställning, där fokus ligger mycket på rygg, nacke och axlar. Alla instruktörer som leder pass har en grundläggande medicinsk utbildning".

 

Ordet "Qigong är sammansatt av två kinesiska tecken, där Qi står för energi, syre, andning eller kraft och Gong brukar översättas med arbete, upprepning eller träning. Under passet står man upp och gör långsamma rörelser enligt "fem djurens lek" kombinerat med tachiqigong och där fokus ligger på vår egen andning. En meditationsdel ingår alltid i passet.

 

Under åtta lördagar kommer Mi att hålla kurser i mediyoga och qigong. Yogan börjar klockan 9 och qigongen klockan 10.15. Mi berättar:

 

- Varje instruktör som håller klasser i mediyoga måste ha en utbildning i basmedicin, så det har jag läst in. De studier som har gjorts på bland annat Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus visar att mediyoga har mycket goda effekter hos dem som utövar den.

 

Och goda effekter får vi hoppas på, för när Mi berättar om de pass hon ska hålla under våren så kämpar hon med en envis förkylning. De dubbla passen kommande lördagar kommer att kräva både röstresurser och energi, men Mi är vid gott mod och tror att det kommer att gå bra.

 

- Det blir först ett pass mediyoga, och därefter ett med qigong och vill man så kan man gå båda passen, berättar Mi.

 

Ännu finns det en del platser kvar i båda grupperna, den som vill prova på eller anmäla sig till någon av kurserna är välkommen att kontakta Mi. Det enda som deltagarna behöver tänka på är att klä sig i mjuka, bekväma kläder och ha med sin egen yogamatta samt en filt. Inga förkunskaper behövs, Mi guidar och förklarar så att alla har en chans att hänga med.

 

- Vill man låna en matta så går det bra, jag har några extra, säger Mi.

 

Hon hälsar också att den som vill komma förbi på lördag behöver höra av sig till henne först så att hon säkert kan garantera att det finns plats. Är du intresserad av att prova på mediyoga eller qigong, kontakta Mi på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Nedan karta till lokalen.