Vi på Järvastaden AB vill önska er alla en riktigt God Jul!

 

Enligt en nu mångårig tradition hölls det julmarknad i Järvastaden i början av december. Barnens Julmarknad är välbesökt och mycket uppskattad.

 

Precis som tidigare år byggdes de olika marknadsstånden upp kring Jaktvillan. Här står skolklasser och andra utställare gratis. I år fanns här som alltid mycket gott att köpa, både varm korv och sockervadd, brända mandlar, godis och hembakat. Järvastaden hade sponsrat med jubileumstårtor och almanackor som såldes av skolklasserna.

 

Tomten kom till marknaden med hästskjuts och efter en promenad upp till Jaktvillan, omgiven av glada barn, satt han sedan i det julbonade växthuset för att ta emot barnens önskelistor. Många var de barn som ville lämna sin lista till Tomten, önska god jul, ge en kram och få en julklapp. Även entusiastiska vuxna kom fram och kramade Tomten. De får dock vänta på sina julklappar till julafton, för Tomten hade bara med klappar till barnen.

 

De som ville kunde åka häst och vagn Järvastaden runt. I lappkåtan kunde man få en stunds värme vid elden och inne i Jaktvillan fanns fantasifulla pepparkakshus till beskådande. Många röstade på de fina bidragen och så småningom utsågs en vinnare.

 

Vädret var på vår sida i år, ingen blåst så som förra året, och alldeles lagom kallt, till och med lite fin snö på marken. Solna Brass i sina tomteluvor höjde värmen några grader och även de uppträdande barnen från Music Kidz såg till att ångan hölls uppe.

 

I vimlet bland besökarna hördes många uppskattande kommentarer. Det finns mycket fint att titta på och många uppskattar att det hålls en så här bra julmarknad i närheten av var de bor.

 

- Det här var mycket roligare och bättre än julmarknaden i Gamla Stan, hördes en besökare säga, och det sammanfattar väldigt bra den fina stämningen från vår alldeles egna Barnens Julmarknad i Järvastaden.