En riktig tomte kom till Jaktvillan i Järvastaden på andra advent. Han kom med häst och vagn genom nybyggarland förbi rejäla grävskopor och traktorer.

 

I komfortabel fåtölj satt Tomten i flera timmar och tog emot önskelistor från barnen och delade ut små julklappar.

 

Många önskningar står sig år från år. Det är mycket Lego, kläder, dockor, bilar som borde slås in till julen. Många önskar sig också olika sorts djur. Om det är leksaker eller riktiga framgår inte riktigt av listorna. För några barn verkar färgen vara viktig, rosa hund, rosa katt, rosa dator, rosa telefon, rosa skor, rosa docka, rosa hårborste, rosa bil (men kläderna skulle vara blåa!). Någon har mindre begränsningar och vill ha ALLA superdräkter och ALLA dinosaurier som finns i världen.

 

Andra önskar sig mer svårinslagna klappar som snö eller en träff med Rebecka, bra betyg, att bli smart eller varför inte blått hår! Zlatans autograf skulle väl i och för sig vara möjlig att slå in. Lite nytt på listorna i år verkar Hatchimals vara. Olika varianter på Pokemon håller fortfarande och till och med Barbie hänger med. Några önskar sig mer nyttiga saker så som symaskiner och eltandborstar, bl a en som kan blinka i 21 minuter. Lego är som sagt fortfarande på mångas önskelistor och nu ska det ofta vara Lego Friends. Iphones med olika nummer är med på olika listor. Smink är ingen ovanlig önskan inte heller olika sorts fordon även om Tomten bara såg en som ville ha en gaffeltruck.

 

Flera önskade bara God Jul till Tomten och Fred på jorden så klart. Längst lista hade 24 önskningar där det avslutades med Massa grejer på ena sidan. På baksidan var det ytterligare 24 önskningar som avslutades kort och koncist med Deg. Tomten fick flera fina teckningar och några hade önskelistor med massor av bilder.