Vintervädret kom lite väl tidigt i år kan många tycka. Inte barnen så klart, som fick göra snögubbar och nästan kunde pröva pulkabacken. Men alla vi som cyklar skulle nog helst behållit isfria vägar lite längre.

 

Vill man fortsätta cykla finns nuförtiden bra dubbdäck också för cyklar. Hans på Cykel-Expo berättar att det blir lite vanligare och något fler för varje år som kommer in för att byta däck till vintersäsongen. Några byter bara ett däck för att spara lite pengar.

 

Vi vill också passa på att tipsa våra cyklister i stadsdelen om ”pumpstationerna”. Vi har en handdriven pump i Spegeldammasparken och det finns en pump med tryckluft på hörnet vid Jaktvillan.

 

Vi har tidigare haft en slang vid vattenutkastaren vid Jaktvillan entré. Detta för att ge möjlighet att tvätta av sin cykel efter t ex en mountain-bike runda i Igelbäckens naturreservat. Både nyckeln för att sätta på vatten och slangen har dock stulits flera gånger. Så tyvärr har vi känt oss tvingade att sluta med detta. Vi tar gärna emot förslag på hur man skulle kunna lösa detta utan att grejerna hela tiden stjäls.