Sedan flera år tillbaka är Spegeldammsparken i Järvastaden färdigställd. Långt innan husen byggdes kring parken anlades den för att finnas på plats när boende flyttar in och för att ges tid att växa till sig innan den kommer till ännu större användning.

 

I år kommer den stora dagen för parken vara lördagen 27 augusti. Då blir det utomhusbio på kvällen så som vi arrangerat tidigare under flera somrar. I år blir det också Food Festival. Vi har efter initiativ från boende i Järvastaden lyckats engagera över 30 kockar i stadsdelen. De kommer att laga maträtter från hela världen och ICA Nära i Järvastaden står för råvarorna.

 

I parken finns mängder av olika sorters växter planterade. Bland annat finns en stor variation av träd, allt från vanlig bok till Tokyokörsbär eller Katsura. Alla 18 trädsorterna inklusive dess latinska namn finns nu på en informationstavla vid parken.

 

Aline Magnussons skulpturgrupp ”Ett minne från dåtid” bestående av en bagge, en hund, tre lamm och sju får i brons monterades i parken sommaren 2013. Barnen i Järvastaden hade tidigare det året i en namntävling döpt djuren. Samma sommar gjorde Ola Falk en sevärd dokumentär.