Sedan många år tillbaka har Järvastaden under de varma årstiderna en basketplan nedanför Mulle Meck parken. På vintrarna är ju här en konstfrusen isbana som vi ”rullar ihop” framåt våren.

 

Emellanåt tycks det som att basketintresset svalnar. Dock när det dröjer någon vecka för oss att efter is-säsongen få upp basketkorgarna så hör boende av sig och undrar vad som händer. Nu är i alla fall basketplanen på plats för alla som vill spela. Tänk dock på att det kan upplevas som störande för boende intill och att spelet inte kan fortgå sent på kvällen.

 

Fältet där basketplanen och också den i år tillkomna pump track-banan är placerade är ett provisorium. Längs Järva skjutbaneväg planeras byggande av bostäder. Vår ambition är att finna andra platser inom Järvastaden för isbanan/basketplanen och de andra sportanläggningarna.

 

Efter massor av positiva kommentarer över pump-track banan bestämde vi att ha den kvar hela sommaren. 

 

En av Järvastadens hyresgäster är Memo som har en elfirma. Memo och hans familj har i sommar hyrt extra lokaler i form av en friggebod nedanför Mulle Meck-parken. Här säljer de bland annat glass. I boden finns också en mängd olika bollar att låna.

 

Vill du också snabbt få veta vad som händer i Järvastaden, följ oss på Facebook