Massor av besökare kom till Överjärva gård för att fira midsommar i fredags. I någorlunda varmt väder och utan regn samlades folk för att knyta kransar och resa traditionsenlig midsommarstång. Ett strålande arrangemang av Kulturlandskaparna.

 

Ulla Alm berättar:

- Det var en fantastisk dag. Många fler besökare än vad det varit någonsin. Verksamheten var uppskattad. Clownerna underbara! Tack alla trevliga människor som besökte oss. Tack för alla fina blomsterkransar som ni gjorde själva! Det var så trevligt så trevligt! Några har ni tappat och jag hänger dem som prydnad på gärdesgården.

 

Ullas entusiasm går inte att ta miste på, hon fortsätter:

- Picknickhagen hade vi byggt för att det skulle finnas plats för utflyktsfiltar och den var väl använd. Det var med viss möda vi fick till den. Vi tog precis alla grindar vi har. Vi vill även framföra tack från “fårgruppen” i hagen att ni uppförde er väl. Vi vill också berätta att nu är de flesta djuren på semester, på sommarbete i Igelbäckens naturreservat eller på Tivoliudden, Bergshamra. Några är hemma på Överjärva. Man träffar dem just nu i hagen nedanför Vita villan. Fåren är ju era grannar! Den 13 augusti öppnar vi Fårens Hantverksbod igen och då kommer fårhagen att vara öppen, alla helger, hela hösten, till snön kommer.

 

Tove Kärki, en ung tjej som bor i närområdet och som sommarjobbar i Mulle Meck-parken och i Jaktvillans sommarcafé berättar att det var många familjer som hade tagit sig till Överjärva gård, trots att vädret inte var det bästa. När all tårta var slut blev intresset för Mulle Meck-böckerna betydligt större. 

- Det visade sig att de allra flesta av de som köpte böcker var trogna besökare av Mulle Meck-parken, och att uppskattningen för både Mulle Meck och parken var stor bland såväl barnen som deras föräldrar, säger Tove.

 

Järvastaden AB som i år firar att det var tio år sedan stadsdelen började byggas bjöd på massor av tårtor som snabbt försvann. Det var så klart kö hela tiden till Zillomans ansiktsmålande ungdomar. Det var trångt kring stången och fullt med folk till dansen och musiken.