Vi har haft öppet i Jaktvillans café och i biblioteket i Mulle Meck-parken på helger sedan mitten av maj. Från tisdag 21 juni kommer både Jaktvillans sommarcafé och biblioteket ha öppet sex dagar i veckan.

 

Jaktvillans café ligger på Gunnarbovägen 91 precis vid entrén till Igelbäckens naturreservat. Här finns massor av olika glassorter att välja på, kaffe, dricka, bullar, våfflor mm. I glashuset bredvid kan man få skydd vid sämre väder och också studera modellen över ett framtida Järvastaden. I den stora trädgården på gräsytor och bland fruktträd kan man bre ut sin filt eller leka och spela spel. Vi har flera för utlåning i caféet.

Från 21 juni är caféet öppet tisdag – söndag, klockan 11 – 16.

 

I Mulle Meck-parken vid Mönstringsvägen har vi sen många år ett sommarbibliotek i ett samarbete med Solna stad. Här finns massor av barnböcker på flera språk att läsa på plats eller att låna med sig. I biblioteket jobbar skolungdomar från närområden. Tjejerna kommer ha sagostunder och andra lekar för barn. Här finns också papper, pennor och kritor för att rita med. I ett mini-annex till biblioteket finns kaffe, dricka och bullar till försäljning för den som har kontanter. Tyvärr kan vi inte ta kortbetalning eller Swish.

Från 21 juni är biblioteket och café annexet öppet tisdag – söndag, kl.ockan 11 – 15.

 

Vi får många frågor om toaletter i anslutning till Mulle Meck-parken. Toaletter finns nära parken vid Malithong Thaiwok och vid Cykel-Expo, se karta. På kartan finns också fler matställen markerade.