I ett uppsprickande molntäcke och lagom varma vindar genomfördes Järvastadsloppet för tredje året i rad. Återigen med rekordstort deltagande.

 

Många hade anmält sig på hemsidan och flera tog chansen på plats. Orienteringsavdelningen på Sundbybergs IK hade förberett med nummerlappar men ändå blev köerna ett tag lite långa. Administratörerna spurtade väl och med bara en liten stunds försening kunde över 300 entusiastiska barn storma fram bland fotograferande föräldrar för en kilometerrunda fram och tillbaka till fårhagen.

 

En halvtimme senare gick ungdomarna start. Deras två kilometers runda är tuffare med en rejäl uppförsbacke efter ca halva loppet. Fri start mellan ca halv fyra och halv fem var det därefter för motionärer som springer fem kilometer i Igelbäckens naturreservat. Se länk till resultatlistor i slutet av denna sida. Tyvärr har några missats att scannats, så att tider inte har kunna registrerats.  Men Järvastadsloppet handlar inte mest om att vinna och springa snabbt, det är handlar mycket mer om en familjetillställning och om att komma i mål och få medalj. Eller hur?

 

 

Efter loppet och medalj delade ICA ut kexchoklad och dricka samt vattenflaskor från Skanska och JM. Järvastaden bjöd på jubileumstårta och ICA på isglass. Solen kom fram mer och det blev härligt skönt att ta igen sig i Jaktvillans trädgård. Skidsektionen från Sundbybergs IK var på plats. Många tog chansen att pröva på rullskidor.

 

Jaktvillans café var öppet för fika och strutglass i många smaker. Många försökte men ett fåtal lyckades pricka poänggivande hål i fotbollsmålet för att vinna lite mera söndagsgodis. Tack till alla som gjorde årets Järvastadslopp möjligt: ICA Nära, Sundbybergs IK och Solna OK.

 

Här är hela resultatlistan >

Resultatlista för klass ungdom >

Resultatlista för klass motion >