Järvastaden är Barnens stadsdel och nu har många av dem som flyttade hit som barn vuxit upp. Många av dessa ungdomar gör stor nytta i Järvastaden - bland annat som utdelare av vykort men också hos Magnus Käck i hans ICA-butik.

 

De gånger när vykort och liknande ska delas ut i Järvastaden har vi numera en rätt stor stab av ungdomar till hjälp. Så när vi på Järvastaden efterlyser portkoder till de olika husen så är det just för att våra ungdomar lättare ska kunna ta sig in och dela ut vår information. Utdelarna känns igen på sina röda skjortor som visar att de jobbar för just Järvastaden.

 

Hos Magnus Käck på ICA Nära får ungdomarna hjälpa till i butiken. Till en början får de plocka varor i butiken på lördagarna, och kan så småningom avancera till lite svårare arbetsuppgifter i butiken.

 

Maja, 13 år, ville ha ett extrajobb för att kunna tjäna lite egna pengar. Hon klev en dag in på ICA Nära i Järvastaden och frågade om de behövde extra hjälp. På så vis blev hon en av utdelarna. Hon hoppas att jobbet som utdelare ska leda till att hon så småningom får arbeta på ICA.

- Det är roligt att tjäna egna pengar och bra med ansvar, säger Maja.

- Det här är ett bra sätt för ungdomarna att tjäna lite pengar, samtidigt som vi får hjälp i butiken, säger Magnus Käck.

 

- Genom att jobba hos oss får ungdomarna lära sig hur det fungerar i arbetslivet, hur det är att ta ansvar. Det är en bra ingång för dem, säger Magnus.

 

Ludvig är 15 år och började arbeta som utdelare. Han gick sedan vidare till att dela ut matkassar i butiken och hjälpa till vid olika evenemang, så som det stundande Järvastadsloppet.

 

- Det här jobbet är roligt, säger Ludvig, för det är kul att träffa nya människor.