Börja fira Valborgsmässoafton redan på eftermiddagen när Ursviks IK på lördag anordnar familjedag på Ursviks IP, en kort promenad från Järvastaden, se karta >

 

Mellan klockan 13 och 15 kommer det att finnas massor av roligt att göra vid idrottsplatsen. Ta med hela familjen till Ursviks familjedag för att rida på ponny, prova speed shooting, gå en tipsrunda, hoppa i hoppborg, slå straffar och spela fotbollscurling. I cafét finns bland annat hembakat fikabröd till försäljning.

 

Klockan 18 startar vi evenemanget vid Jaktvillan, Gunnarbovägen 91, se karta. Då börjar den lilla karusellen för små barn snurra, då kör ansiktsmålarna igång i vårt växthus, då startar ungdomslagen från Vasalund försäljning av korv med bröd, grillade hamburgare, kaffe, dricka, bullar och jubileumstårta.

 

ICA-Magnus har kört hit hoppborgen för fortsatt studsande. Vi öppnar upp till Jaktvillan för konstutställning och insamlande av frågesporten. Så småningom blåser Solna Brass igång med hela orkestern innan ICA Nära i Järvastaden ställer sig på scen med massor av kilon av godis som ska kastas ut till unga och vuxna. Music Kidz sjunger sångerna vi känner igen, innan Marianne Damberg Gereben (L), ordförande i Solnas kulturnämnd hälsar våren välkommen. Solna sjöscouter kommer med facklorna som tänder brasan ca kl 20.

 

Vi hoppas på en någorlunda vindstilla och nederbördsfri dag med gärna dubbla siffror på termometern (på plussidan!) och heller inte glömma att hissa svenska flaggan för att fira kungen som fyller 70 år.

 

Varmt välkomna till Järvastaden!