I andra advent, söndagen den 6 december är det åter igen dags för Barnens julmarknad i Järvastaden. Och som traditionen bjuder kommer det även i år att finnas hästskjuts för den som vill ta sig en tur.

 

 

Carina Westman på Häståkeriet kommer till Järvastaden med sina hästar och slädar. Det kommer att finnas två ekipage, som dras av två hästar vardera. I varje släde får det plats upp emot 10 personer och turen kommer att ta omkring 10 minuter, så att så många som möjligt ska få chansen att åka en tur.

 

Hästarna är vana vid att dra släde och att vistas bland många människor, Carina berättar:

- De är med vid många olika evenemang, allt från invigningen av NK:s julskyltning, där de får dra Tomten, till tv-inspelningar och marknader.

 

Att hålla på med hästar var en barndomsdröm för Carina, som 1998 startade Häståkeriet. Till en början huserade hästarna i tältstall, innan Carinas företag fick ett riktigt stall på Gärdet i Stockholm, där hästarna bor när de inte är ute på jobb.

 

Kom till Barnens julmarknad den 6 december i Järvastaden, ta med hela familjen och njut av julens dofter och smaker. Ta en tur i en julpyntad släde och se ett Järvastaden i vinterskrud.