Lugnet och friden sänkte sig över Jaktvillan i söndags då en grupp yogautövare intog positioner på sina mattor, under ledning av läraren Hanna Backman.

 

Det var en heldag med yoga som Hanna hade arrangerat i Jaktvillan efter förfrågan från några Järvastadsbor. Det hölls två kurser med paus för lunch, och de flesta deltog vid båda.

 

- Deltagarna som var 13 respektive 15 stycken var i åldrarna mellan 35 och 55, vilket är den vanligaste åldern för yogautövning, berättar Hanna.

 

Hon tror att det hänger ihop med att yogan inbjuder till självreflektion och det i sin tur är något som brukar komma lite senare i livet.

 

Inför kurserna flyttades möbler undan och golvet gjordes fritt för mjuka yogamattor. Sedan gjorde gruppen olika övningar under Hannahs ledning tills det var dags för lunchpaus. Några hade med sig egen mat som de värmde i Jaktvillans kök, medan andra tog en promenad till ICA Nära för att handla något. Under eftermiddagen fortsatte så kursen, nu med lite mer krävande övningar.

 

- De flesta som kom var vältränade och hade god kroppskontroll, berättar Hanna och fortsätter:

 

- Men hade det kommit någon som var nybörjare så hade vi kunnat möta upp de behoven också.

 

Hanna Backman säger att hon gärna håller fler kurser i Jaktvillan om intresset finns. Så den som är intresserad får gärna kontakta henne via hennes hemsida här >