Är det vinter och snö så är det alltid någon i pulkabacken vid Jaktvillan.

 

 

När Järvastaden AB bestämde sig för att renovera upp den gamla Jaktvillan vid entrén till Igelbäckens naturreservat för tre år sen funderade vi på hur vi också bäst kunde utnyttja den gamla fruktträdgården. Inte bara sommartid när det är varmt och grönt utan också på vintern. Trädgården lutar lite åt väster men det var inte mycket till backe. Vi fick hjälpa till med att anlägga en kulle med bland annat den tillvaratagna stentrappan från villan.

 

Dagtid är det många som kommer förbi och åker i backen men mitt i vintern är dagarna korta. Så vi har ordnat viss belysning så det går att åka också efter mörkrets infall. Belysningen är försiktigt avvägd så att det inte ska störa boende i närheten.

 

För den som bara promenerar förbi, gammal som ung, ska det också vara möjligt så klart att få en åktur. Därför lägger vi ut små åklappar bredvid caféstugan.

 

För att få till ännu lite bättre höjd och fart i backen samt säkerställa snötillgång vid kalla men snöfattiga vintrar har vi införskaffat en snökanon. Vi behöver ha några dagar med ett antal minusgrader för att köra denna. Annars riskerar vi att stå med en gigantisk vattenpöl längst ner i backen.

 

I samband med ICA Näras treårsjubileum så planerar vi för en pulkatävling den 15 februari. Innan dess hoppas vi att vi kan pista backen riktigt bra. Mer om tävlingen kommer inom kort.