På näset mellan Brunnsviken och Ulvsundasjön ligger Solna kyrka, en av åtta så kallade rundkyrkor i Sverige.

Den allra äldsta delen av kyrkan är från 1100-talet. Kyrkan byggdes till under 1200- och 1400-talet och reparerades under senare delen av 1600-talet. Under 1800-talet moderniserades kyrkan och fick då bland annat ett plåttak. Den sista stora restaurationen gjordes i början av 1900-talet.

Här ryms upp till 120 personer och är en kyrka fylld av aktiviteter.

En som har tagit till vara på möjligheten att använda kyrkan är Ellinor Bergman, boende i Järvastaden. Hon bokade kyrkan för dop av sitt barn och även Jaktvillan för dopkaffet efteråt.

Dopet hölls i Solna kyrka, ca 10 minuters bilväg från Järvastaden. Sedan tog sig sällskapet på 25 personer till Jaktvillan för efterföljande dopkaffe.

- Det var väldigt smidigt att boka Jaktvillan, berättar Ellinor.

Hon använde sig av det webbaserade bokningssystemet, och hämtade sedan ut nycklarna någon dag innan dopet.

- Så bra att allt vi behövde fanns i huset av bord, stolar och porslin, och att vi kunde förbereda allting innan dopdagen.

Det dukades upp med långbord, därhela sällskapet fick plats. Ellinor berättar att de bara satte upp några ballonger i stora rummet, för som hon säger:

- Rummet är så fint bara som det är.

Hon säger också att hon är glad att Järvastaden har bevarat det gamla huset och renoverat upp det så fint, att det känns fint att ha det gamla huset kvar bland alla nya och moderna hus.


Läs mer om Solna kyrka här >

Läs mer om bokning av Jaktvillan här >