Årets utomhusbio - mot stjärnorna

Som en avslutning på en lång och härlig familjedag 25 augusti, med Food festival och alla aktvititeter, visar vi filmen Star Wars - The last Jedi. Filmen visas på storduk nedanför Mulle Meck-parken och alla är välkomna.

Ta med egen fil eller stol att sitta på. Filmen visas när mörkret har fallit på, vilket blir vid 20-tiden.

Star wars - the last Jedi tar vid direkt där Star Wars: The Force Awakens slutade.

Innan vi visar Star wars kommer Solnas ungdomscafé att visa några kortfilmer som presenteras i samarbete med SVT & Svenska filminstitutet genom projektet RÖST.

Du som vill läsa om vad filmen handlar om, kan göra det här nedanför.

Rey befinner sig Lukes ö för att lära sig mer om kraften och för att få hjälp i kriget mot ” the first order”. Luke vägrar att lära henne att bli en Jedi eftersom Kylo Ren gick över till den mörka sidan när han tränade honom, men går motvilligt med på att visa henne kraften till slut. Rebellerna blir anfallna i rymden och deras stjärnkryssare håller på att få slut på bränsle. Rey åker till Kylo Ren för att försöka omvända honom, men Snoke tar Rey och försöker att omvända henne istället men hon vägrar. Snoke ber då Kylo Ren att döda Rey, men Kylo Ren dödar Snoke istället och förklarar sig som härskare över galaxen. Rebellerna flyr till en gruvplanet, där de utsätts för försök att utplånas och Luke kommer till deras undsättning för att ge dem tid att rymma från grottan de befinner sig i. Dock visar det sig att öppningen på baksidan är täckt med stenbumlingar men som Rey kan lyfta bort med kraften. Luke som projicerat sig själv i striden mot Kylo Ren, försvinner efter den sista kraftansträngningen. Rebellerna lyckas fly i millennium Falcon.

Se en trailer från filmen här >